Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber απαντά, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από τα ρατσιστικά του σχόλια

tags :
Ο μεγαλοεπενδυτής Marc Faber απαντά, μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν από τα ρατσιστικά του σχόλια
«Νομίζω ότι όταν έχεις πολιτισμό, θα πρέπει να θυμάσαι το παρελθόν σου»
Αν και του πήρε τρεις ημέρες για να απαντήσει, ο γνωστός επενδυτής κ. Marc Faber αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό του «ρατσιστή» που του προσδίδουν τις τελευταίες ημέρες τα media και ο επενδυτικός κόσμος, σημειώνοντας οι κατηγορίες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.
«Νομίζω ότι όταν έχεις πολιτισμό, θα πρέπει να θυμάσαι το παρελθόν σου.
Το παρελθόν μας, ο λευκός άνθρωπος, δεν υπήρξε σίγουρα λαμπρός, ήταν πολύ σκληρός κατά τις περιόδους ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας.
Αλλά αποτελεί γεγονός ότι ο λευκός άνθρωπος και οι Ευρωπαίοι έφεραν πολλές δεξιότητες, γνώσεις και μια εργασιακή ηθική, που δημιούργησαν μια πολύ ευημερούσα κοινωνία...
Νομίζω ότι το να προσπαθεί να αμφισβητήσει κάποιος ότι ο δυτικός λευκός πολίτης έκανε την Αμερική ισχυρή, δεν είναι σωστό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στις 17 Οκτωβρίου, ο κ. Faber υποστήριξε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι πλούσιες και πετυχημένες επειδή, ευτυχώς («thank god»), πριν 200 χρόνια μετανάστευσαν σε αυτές οι λευκοί και όχι οι έγχρωμοι.
Διαφορετικά, οι Η.Π.Α. θα έμοιαζαν με τη Ζιμπάμπουε», έγραφε σε σημείωμα προς τους επενδυτές.
Ο Ελβετός, συντάκτης και εκδότης του περιοδικού «The Gloom, Boom & Doom Report», επικεφαλής της -εδρεύουσας στο Χονγκ Κονγκ- Drexel Burnham Lambert, είναι κυρίως γνωστός για τις «bearish» προβλέψεις του σχετικά με τη Wall Street.
Οι δύο πρώτες «καμπάνες» ήρθαν λίγα μόλις λεπτά μετά το ρατσιστικό σχόλιο.
Το CNBC, το αμερικανικό κανάλι που φιλοξενεί συχνά τον κ. Faber, έγραψε στο Twitter πως δεν ενδιαφέρεται από εδώ και στο εξής να καλέσει τον επενδυτή, ενώ η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Sprott, ζήτησε την άμεση παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο.
Η καναδέζικη Sprott ξεκαθάρισε πως είναι περήφανη που το εργατικό της δυναμικό προέρχεται από πολλές διαφορετικές χώρες και φυλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης