Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει στα ιστορικά υψηλά η Wall Street - Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες

Επιμένει στα ιστορικά υψηλά η Wall Street - Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες
Πρόκειται για την 24η φορά το 2017 που και οι τρεις δείκτες τερματίζουν ταυτόχρονα σε ιστορικά υψηλά 
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (20/10/2017) η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά, εν μέσω της αισιοδοξίας για την υλοποίηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,71%, στις 23.328,36 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,51% και έκλεισε στις 2.575,20 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,36% υψηλότερα, στις 6.629,05 μονάδες.
Πρόκειται για την 24η φορά το 2017 που και οι τρεις δείκτες τερματίζουν σε ιστορικά υψηλά.
Ο Dow Jones έκλεισε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για 53η φορά από την αρχή του 2017 - τα περισσότερα ρεκόρ σε ένα έτος από το 1995!
Σε εβδομαδιαία βάση, o Dow Jones ενισχύθηκε κατά 2%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,9%, με τους δύο δείκτες να σημειώνουν άνοδο για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, καταγράφοντας κέρδη 0,4%.






Οι αμερικανικές μετοχές βρήκαν στήριξη στις ελπίδες για φορολογικές περικοπές στις ΗΠΑ, μετά την έγκριση από τη Γερουσία του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2018, ύψους 4 τρισ. δολ., με 51-49 ψήφους, που θα μπορούσε να επιτρέψει στους Ρεπουμπλικάνους να περάσουν τη φορολογική μεταρρύθμιση με μια απλή πλειοψηφία 51 ψήφων στη Γερουσία.
Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, καταργείται η ανάγκη της υποστήριξης των Δημοκρατικών, οι οποίοι πιθανώς θα καταψηφίσουν μια ρεπουμπλικανική φορολογική μεταρρύθμιση.
Οι αυξανόμενες προσδοκίες για μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα προέβλεπε μια μείωση του εταιρικού φόρου έχει προσφέρει στήριξη στις αμερικανικές μετοχές τις τελευταίες ημέρες, μαζί με ορισμένα ισχυρά τριμηνιαία κέρδη και οικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές παρακολουθούν, παράλληλα, με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2017, με τη Honeywell να αναφέρει κέρδη σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η General Electric ανακοίνωσε αποτελέσματα κάτω των εκτιμήσεων.
Η μετοχή της Honeywell ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ της G.E. έκλεισε με κέρδη 1,1%, έχοντας σημειώσει νωρίτερα «βουτιά» έως και 6%.
Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ που έδειξαν μια απροσδόκητη ανάκαμψη για τον Σεπτέμβριο του 2017, καθώς οι επιδράσεις των τυφώνων «Harvey» και «Irma» άρχισαν να υποχωρούν.
Ειδικότερα, οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,39 εκατ.
Εν τω μεταξύ, έντονες παραμένουν οι γεωπολιτικές ανησυχίες, με τις εξελίξεις στην Καταλονία να είναι κρίσιμες, καθώς οι αποφάσεις της ισπανικής κυβέρνησης βρίσκονται στην τελική ευθεία.
Η Μαδρίτη είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 για άρση της αυτονομίας στην Καταλονία, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση του Mariano Rajoy κατέληξε σε συμφωνία με τους Σοσιαλιστές για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στην Καταλονία τον Ιανουάριο του 2018.
Σημειώνεται ότι αύριο Σάββατο (21/10) θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Rajoy, προκειμένου να ενεργοποιήσει το άρθρο 155.
Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο παραμένει η Βόρεια Κορέα, η οποία προχώρησε στην αποστολή μιας ανοικτής επιστολής που απευθύνεται σε κοινοβούλια αρκετών χωρών, τονίζοντας ότι αποτελεί μία «πλήρη πυρηνική δύναμη», ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, ότι «προσπαθεί να οδηγήσει τον κόσμο σε μία φρικτή πυρηνική καταστροφή».
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με κέρδη 0,4% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 51,47 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ολοκλήρωσε την εβδομάδα με οριακή άνοδο, βρίσκοντας στήριξη στα στοιχεία που έδειξαν μια νέα μείωση στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Baker Hughes, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7, στις 736, την εβδομάδα έως σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου 2017, από 743 την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης