Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin - Αναστασιάδη στο Κρεμλίνο την Τρίτη (24/10) - Στο επίκεντρο κυπριακό και διμερής σχέσεις

Συνάντηση Putin - Αναστασιάδη στο Κρεμλίνο την Τρίτη (24/10) - Στο επίκεντρο κυπριακό και διμερής σχέσεις
Οι δύο ηγέτες θα υπογράψούν πέντε διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας
Στο Κρεμλίνο θα βρεθεί την Τρίτη 24/10 ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης μετά από πρόσκληση του ρώσου προέδρου Putin.
Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν ζητήματα διμερών σχέσεων Κύπρου-Ρωσίας, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις σχέσεις Ρωσίας- ΕΕ, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα.
Με την ολοκλήρωση των συνομιλιών των δύο Προέδρων, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.
Ειδικότερα, Λευκωσία και Μόσχα έχουν οριστικοποιήσει πέντε διμερείς συμφωνίες και μνημόνια.
Οι συμφωνίες που θα υπογραφούν μεταξύ των κυβερνήσεων Κύπρου και Ρωσίας αφορούν την Εμπορική Ναυτιλία, την Διεθνή Οδική Μεταφορά, τις Επικοινωνίες και την Τεχνολογία της Πληροφορίας.
Επίσης, θα υπογραφούν Μνημόνια Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Κοινή Διακήρυξη για Συνεργασία στον Τομέα του Εκσυγχρονισμού των Οικονομιών.
Από κυπριακής πλευράς, τις συμφωνίες θα υπογράψουν οι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομικών, Μάριος Δημητριάδης και Χάρης Γεωργιάδης.
Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης αναχωρεί για τη Μόσχα αύριο (22/10) βράδυ ενώ είχε επισκεφθεί τη ρωσική πρωτεύουσα και το 2015, στην πρώτη επίσκεψη ηγέτη κράτους-μέλους της ΕΕ στη Ρωσία εν μέσω ουκρανικής κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης