Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ενεργοποίησε το άρθρο 155 η κυβέρνηση Rajoy - Καταργείται το κοινοβούλιο της Καταλονίας

Ισπανία: Ενεργοποίησε το άρθρο 155 η κυβέρνηση Rajoy - Καταργείται το κοινοβούλιο της Καταλονίας
Η Μαδρίτη προκηρύξει εκλογές μέσα στους επόμενους 6 μήνες
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην Ισπανία μετά την απόφαση της κυβέρνησης Rahoy να κάνει πραγματικότητα τις απειλές της και να άρει την αυτονομία της Καταλονίας προκαλώντας έκπληξη εντός κι εκτός της χώρας.
Μετά από ένα πολύωρο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε σήμερα (21/10) η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ενεργοποιεί το άρθρο 155 του Συντάγματος αφαιρώντας από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας τις εξουσίες που απολάμβανε.
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση της Μαδρίτης παίρνει τον έλεγχο της Καταλονίας παύοντας την τοπική κυβέρνηση.
Ο ισπανός πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του αμέσως μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου τόνισε «πως θα προκηρυχτούν εκλογές μέσα στους επόμενους 6 μήνες.
«Ζητάμε από την Καταλανική κυβέρνηση να σεβαστεί το σύνταγμα.
Δεν αναστέλλουμε το καθεστώς της αυτονομίας της Καταλονίας, αλλά των ανθρώπων που την εκμεταλλεύτηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ακόμη οτι "η κυβέρνηση του έλαβε μια ανευ προηγουμένου απόφαση για να αποκαταστήσει το νόμο και να εξασφαλίσει την ουδετερότητα της περιοχής. να εγγυηθεί την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της και την ασφάλεια των πολιτών".
Οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της καταλονίας είχαν ανακοίνωσει πριν την απόφαση της Μαδρίτης, την πραγματοποίηση μεγάλης διαδήλωσης στην περιοχή υπέρ της καταλονικής κυβέρνησης κάτι που τελικά θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδος προκαλώντας ανησυχία για την έκβαση της συγκέντρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης