Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Στη δημοσιότητα απόρρητα αρχεία από τη δολοφονία του Kennedy θα δώσει ο Trump

Skynews: Στη δημοσιότητα απόρρητα αρχεία από τη δολοφονία του Kennedy θα δώσει ο Trump
Υπάρχουν 3.000 έγγραφα για τη δολοφονία Kennedy που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ και 30 χιλιάδες που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα με αναδιατυπώσεις
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, άφησε να εννοηθεί ότι θα επιτρέψει τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων αρχείων σχετικά με τη δολοφονία του John F Kennedy, αναφέρει το Skynews.
Oι πυροβολισμοί ενάντια στον Αμερικάνο πρόεδρο το 1963 στο Ντάλας έχουν δημιουργήσει μία σειρά θεωριών συνωμοσίας, από τότε που ο ένοπλος Lee Harvey Oswald έριξε τρεις φορές εναντίον της αυτοκινητοπομπής του Kennedy.
Έχουν γραφτεί χιλιάδες βιβλία και γυριστεί τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές ταινίες για τον φόνο του 35ου προέδρου των ΗΠΑ με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι ο περισσότερος κόσμος δεν πιστεύει ότι ο Oswald έδρασε από μόνος του.
Μυστικά αρχεία από τη δολοφονία αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα με τον Trump να έχει τον τελευταίο λόγο για το αν αυτό θα γίνει ενώπιον του κοινού.
Λίγο πριν το τέλος της προθεσμίας ο Αμερικάνος πρόεδρος αποκάλυψε ότι θα επιτρέψει τα έγγραφα να δουν το φως της δημοσιότητας, επιφυλασσόμενος για περαιτέρω πληροφορίες.
Το περιοδικό Politico είχε αναφέρει νωρίτερα ότι ο Trump θα μπλόκαρε σίγουρα τη δημοσιοποίηση κάποιων εκ των αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων από το FBI και τη CIA.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Lindsay Walters δήλωσε στο Politico ότι "η κυβέρνηση εργάζεται για να διασφαλίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος των στοιχείων θα δοθεί στη δημοσιότητα".
Ο Trump μπορεί να μπλοκάρει την έκθεση στοιχείων που θα μπορούσαν να βλάψουν τις μυστικές υπηρεσίες, την επιβολή του νόμου, τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ή, τις διεθνείς σχέσεις και υπάρχουν πληροφορίες ότι η CIA θέλει να μπλοκάρει κάποια έγγραφα.
Υπάρχουν πάνω από 3.000 έγγραφα που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ και 30.000 που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα με αναδιατυπώσεις.
Ειδικοί στο θέμα της δολοφονίας του Kennedy δήλωσαν στην Washington Post ότι δεν θεωρούν ότι όλα αυτά τα έγγραφα περιέχουν κάποια αποκάλυψη - βόμβα.
Αλλά προσθέτουν ότι τα έγγραφα μπορεί να αποκαλύψουν περισσότερα για το ταξίδι του Oswald στην πόλη του Μεξικού τον Σεπτέμβριο του 1963, όταν και συναντήθηκε με Ρώσους και Κουβανούς κατασκόπους.
Παρά τις θεωρίες για οργανωμένο έγκλημα και για εμπλοκή στοιχείων από την Κούβα ή, και από την ίδια την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν έχει αποδειχτεί ότι ο Oswald είχε συνεργάτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης