Τελευταία Νέα
Διεθνή

Puigdemont: Δέχεται επίθεση από την Ισπανία η Δημοκρατία στην Καταλονία - Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του Rajoy

Puigdemont: Δέχεται επίθεση από την Ισπανία η Δημοκρατία στην Καταλονία - Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις του Rajoy
Στο αποψινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός της Καταλονίας τόνισε πως εάν οι ιδρυτικές αξίες της ΕΕ βρίσκονται σε κίνδυνο στη Βαρκελώνη, θα βρίσκονται και στην Ευρώπη
Ως επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο περιφερειακός πρωθυπουργός της Καταλονίας Carles Puigdemont την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού Συντάγματος, που καταλύει την αυτονομία της περιοχής.
Στο αποψινό του διάγγελμα (21/10) ο  Puigdemont τόνισε πως εάν οι ιδρυτικές αξίες της ΕΕ βρίσκονται σε κίνδυνο στην Καταλονία, θα βρίσκονται και στην Ευρώπη.
Εκτίμησε ότι, με την απόφαση Rajoy ανοίγει ο δρόμος και για άλλες παραβιάσεις ενώ τόνισε, πως ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.
Ο αυτονομιστής ηγέτης έκανε λόγο μάλιστα για μία χειρότερες επιθέσεις εναντίον της περιοχής από τη δικτατορία του Franco.
Συνεχίζοντας κατηγόρησε την ισπανική κυβέρνηση, πως κινείται εκτός του Κράτους Δικαίου, υπογραμμίζοντας πως απορρίπτεται το σχέδιό της για την αναστολή των τοπικών εξουσιών.
Επίσης ζήτησε από το Κοινοβούλιο της Καταλονίας να συνεδριάσει για να συζητήσει τα μέτρα, που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον Puigdemont, η κυβέρνηση της Καταλονίας υπερισχύει του ισπανικού Συντάγματος, ενώ το άρθρο 155 αυτού αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατία.
«Ζητώ τη σύγκληση της ολομέλειας του κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας εμείς, οι εκπρόσωποι της κυριαρχίας των πολιτών, θα είμαστε σε θέση να αποφασίσουμε για την απόπειρα αυτή εξόντωσης της κυβέρνησής μας και τη δημοκρατίας μας και να ενεργήσουμε αναλόγως», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης