Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Αμοιβή 1 εκατ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας για πληροφορίες για τη δολοφονία δημοσιογράφου

Le Monde: Αμοιβή 1 εκατ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας για πληροφορίες για τη δολοφονία δημοσιογράφου
Αρνητικοί με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης οι τρεις γιοι της δολοφονημένης δημοσιογράφου - Και το FBI στις έρευνες
Πέντε μέρες μετά τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Daphne Caruana Galizia που μέσα από το blog της έδινε μάχη κατά της διαφθοράς, η κυβέρνηση του νησιού της Μεσογείου υποσχέθηκε το Σάββατο 21/10 μία αμοιβή 1 εκατ. ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση του εγκλήματος, όπως γράφει η Le Monde.
"Είναι μία υπόθεση εξαιρετικής σημασίας και γι αυτό χρειάζεται και εξαιρετικά μέτρα, διότι πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη, όσο κι αν κοστίσει" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της Μάλτας.
Ενώπιον του κοινοβουλίου το βράδυ της περασμένης Τετάρτης 18/10 ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Joseph Muscat, του οποίου ο περίγυρος ήταν στο επίκεντρο των επιθέσεων της Daphne Caruana Galizia, είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα προτείνει μία αμοιβή άνευ προηγουμένου για να βρεθούν οι δράστες και οι εντολείς της δολοφονίας.
Οι τρεις γιοι της δημοσιογράφου, ο Matthew, o Andrew και ο Paul είχαν αποκαλύψει την Πέμπτη 19/10 στο Facebook ότι ο Muscat σκεφτόταν την αμοιβή και τους πίεσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, για να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.
"Δεν ενδιαφερόμαστε για μία καταδίκη της δολοφονίας, που θα επιτρέψει στους πολιτικούς να επωφεληθούν από τον θάνατο της μητέρας μας και να γυρίσουν μετά την πλάτη τους και να πουν ότι η δικαιοσύνη αποδόθηκε" ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Η έρευνα για τον θάνατο της Daphne Caruana Galizia συνεχίστηκε και το Σάββατο 21/10, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν τα τσιγάρα που βρέθηκαν σε ένα σημείο κοντά στην έκρηξη.
Τα αποτσίγαρα εντοπίστηκαν κοντά στο μέρος όπου είχε βρεθεί ένα ύποπτο όχημα, από το οποίο ο δράστης ίσως να ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Το όχημα ήταν σταθμευμένο στη μέση ενός εξοχικού δρόμου σε απόσταση από τα γειτονικά κτίρια και προκάλεσε εντύπωση στους διερχόμενους οδηγούς.
Όλη η περιοχή εξετάστηκε από ιατροδικαστές, καθώς και από πράκτορες του FBI και ειδικούς από την Ολλανδία, που πήγαν στη Μάλτα για να συνδράμουν την τοπική αστυνομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης