Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να πυροβολεί ο ίδιος εγκληματίες

Skynews: Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απειλεί να πυροβολεί ο ίδιος εγκληματίες
Ο γιος του προέδρου των Φιλιππίνων, R. Duterte, κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών από την Κίνα
Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte ξαναχτύπησε, καθώς όπως γράφει το Skynews είπε ότι θα πυροβολήσει με τα ίδια του τα χέρια εγκληματίες, αφού αφαίρεσε τις εξουσίες της αστυνομίας.
Από το 2016 που ο Duterte ανέλαβε την εξουσία, έχουν σκοτωθεί πάνω από 7.000 άνθρωποι σε μία βίαιη καταστολή των παράνομων ουσιών.
Εν μέσω ισχυρισμών για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την αστυνομία της χώρας, ο Duterte όρισε στις 11 Οκτωβρίου την Υπηρεσία Δράσης κατά των Ναρκωτικών υπεύθυνη στον πόλεμο που διεξάγει κατά των ναρκωτικών.
Παρόλα αυτά ο 72χρονος προσφέρθηκε να σκοτώσει εγκληματίες ο ίδιος, απειλώντας να πάρει τις εξουσίες από την αστυνομία.
"Αυτοί που βιάζετε παιδιά και γυναίκες, αν δεν θέλετε την αστυνομία, είμαι εγώ εδώ, θα τους πυροβολήσω, λέω την αλήθεια, αν κανένας δεν το κάνει, θα τραβήξω εγώ τη σκανδάλη" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την αστυνομία, ο Duterte είπε ότι θα δώσει ένα περιθώριο έξι μηνών, αλλά "αν η κατάσταση χειροτερέψει θα πω σε αυτούς τους πιθήκους, κάντε πίσω".
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Duterte είχε ορκιστεί ότι 100 χιλιάδες άνθρωποι θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια της καταστολής του για τα ναρκωτικά.
Αργότερα είχε πει ότι έκανε περιπολίες στους δρόμους με την αστυνομία και πυροβολούσε στα τυφλά ύποπτους εγκληματίες στα 20 χρόνια που ήταν δήμαρχος του Davao.
Από την έναρξη της καταστολής του Duterte η αστυνομία των Φιλιππίνων έχει αναφέρει πάνω από 3.900 θανάτους προσώπων που σχετίζονταν με ναρκωτικά και άλλοι 2.290 έχουν σκοτωθεί σε υποθέσεις ναρκωτικών που παρέμειναν ανεξιχνίαστες.
Οι αρχές επιμένουν ότι η αστυνομία σκοτώνει μόνο σε αυτοάμυνα, αλλά οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι γίνονται εκτελέσεις χωρίς τα θύματα να περάσουν από δίκη.
Τον περασμένο μήνα ο γιος του Duterte, Paolo, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, αρνούμενος ότι ήταν μέλος κυκλώματος που έκανε λαθρεμπόριο κρυσταλλικής μεθαδόνης από την Κίνα στις Φιλιππίνες.
Ο Duterte είπε στην αστυνομία να σκοτώσει τον γιο του, αν αποδειχτεί ένοχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης