Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Οι ΗΠΑ δεν είναι πολιτισμένη χώρα - Αντιδημοκρατική η δίωξη σε βάρος των ανδρών της ασφάλειάς μου

Erdogan: Οι ΗΠΑ δεν είναι πολιτισμένη χώρα - Αντιδημοκρατική η δίωξη σε βάρος των ανδρών της ασφάλειάς μου
Δικαστήριο των ΗΠΑ απήγγειλε τον Αύγουστο κατηγορίες σε βάρος 15 στελεχών των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας για το επεισόδιο ανάμεσα σε διαδηλωτές 
Για «αντιδημοκρατική δίωξη σε βάρος των ανδρών της ασφάλειάς του» κατηγόρησε τις ΗΠΑ ο τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan κλιμακώνοντας την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες. θέτοντας σε κίνδυνο τις οποίες ελπίδες υπήρχαν για ταχεία διευθέτηση της κρίσης.
«Λένε ότι οι ΗΠΑ είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια. Αυτή δεν μπορεί να είναι δημοκρατία» δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη.
«Όταν εκδίδονται εντάλματα σύλληψης σε βάρος των σωματοφυλάκων μου ερήμην στις ΗΠΑ, όπου είχα πάει προσκεκλημένος, με συγχωρείτε αλλά θα πω ότι αυτή δεν είναι μια πολιτισμένη χώρα», συνέχισε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Δικαστήριο των ΗΠΑ απήγγειλε τον Αύγουστο κατηγορίες σε βάρος 15 στελεχών των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας για το επεισόδιο ανάμεσα σε διαδηλωτές και τη φρουρά του Erdogan κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τούρκου προέδρου στην Ουάσινγκτον τον Μάιο.
Ο Erdogan είχε δηλώσει πως η Άγκυρα δεν θεωρεί δεσμευτική τη δίωξη αυτή από μέρους της αμερικανικής δικαιοσύνης.
Η ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές κλιμακώθηκε όταν οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν δύο τούρκους προξενικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ. Κατηγορούνται αμφότεροι ότι συνδέονταν με την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία χαρακτηρίζει τις κατηγορίες ανυπόστατες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης