Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Εντός 2 μηνών ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας - Ποιο κοντά στους ακροδεξιούς

Kurz (Αυστρία): Εντός 2 μηνών ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας - Ποιο κοντά στους ακροδεξιούς
Oι αυστριακοί θέλουν να σχηματιστεί το συντομότερο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που θα αναλάβει γρήγορα δουλειά
Μέσα σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών θέλει ο νέος πρωθυπουργός της Αυστρίας Sebastian Kurz, να έχουν ολοκληρωθεί ο συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, o Sebastian Kurz δήλωσε πως «οι αυστριακοί θέλουν να σχηματιστεί το συντομότερο μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση που θα αναλάβει γρήγορα δουλειά, γεγονός που σημαίνει ότι όλα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός 60 ημερών».
Μετά τις βουλευτικές εκλογές, όπου το κεντροδεξιό κόμμα του OVP ήρθε πρώτο αφήνοντας δευτέρους τους Σοσιαλδημοκράτες (SPO) και τους ακροδεξιούς του (FPO) αυτοί είναι και οι μόνοι πιθανοί σύμμαχοι του .
Οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει  νε τους ηγέτες και των δύο κομμάτων στο Κοινοβούλιο ενώ σε εκκρεμότητα είναι η τελευταία συνάντηση με τον ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Christian Kern.
Ωστόσο σε άλλη συνέντευξη του στην εφημερίδα Oesterreich ο Kurz φέρεται να δήλωσε ότι «το κόμμα του κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τους ακροδεξιούς του Heinz-Christian Strache» λέγοντας ότι «η επικοινωνία που είχαν του άφησε την εντύπωση ότι ο Strache έχει μεγάλη θέληση να προχωρήσει μαζί μου σε μια δημιουργική πορεία».
Ωστόσο διευκρίνισε στην εφημερίδα OE24 ότι ακόμη δεν έχει καταλήξει καθώς οι συνομιλίες συνεχίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης