Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Σε χαμηλά ποσοστά κινείται η συμμετοχή στο δημοψήφισμα σε Λομβαρδία και Βένετο

tags :
Ιταλία: Σε χαμηλά ποσοστά κινείται η συμμετοχή στο δημοψήφισμα σε Λομβαρδία και Βένετο
H συμμετοχή στη Λομβαρδία έφτασε στις 12:00 ώρα Ελλάδος μόλις στο 8% ενώ στο Βένετο στο 21%
Σε χαμηλά ποσοστά κινείται η συμμετοχή στο «ανιχνευτικό» δημοψήφισμα σε Λομβαρδία και Βένετο για μεγαλύτερη αυτονομία των περιοχών της Βόρειας Ιταλίας από την κυβέρνηση της Ρώμης.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που αναφέρει το Europe Elects η συμμετοχή στη Λομβαρδία έφτασε στις 12:00 ώρα Ελλάδος μόλις στο 8% ενώ στο Βένετο στο 21%.
Οι δυο περιοχές, του λεγόμενου «βιομηχανικού βορρά» έχουν εκφράσει εδώ και δεκαετίες την διάθεσή τους για μεγαλύτερη αυτονομία απο την κεντρική κυβέρνηση κυρίως σε οικονομικό επίπεδο καθώς αποτελούν μια από τις πιο πλούσιες περιοχές όπου συγκεντρώνει το 30% του ιταλικού ΑΕΠ. 
Σε αντίθεση με την Καταλονία τα δημοψηφίσματα στην Ιταλία αφορούν την αυτονομία σε θέματα όπως η μετανάστευση, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.
Το δημοψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό και οι τοπικοί ηγέτες, που ανήκουν στη Λέγκα του Βορρά, δηλωσαν ότι το μόνο που περιμμένουν από αυτό το δημοψήφισμα είναι η εντολή να διαπραγματευτούν με τη Ρώμη για περαιτέρω εξουσίες.
Η Ρώμη από την πλευρά της χαρακτηρίζει αχρείαστη τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, καθώς το Σύνταγμα παρέχει την ευχέρεια διεξαγωγής διαλόγου με τις περιφέρειες για τη διεύρυνση της αυτονομίας τους.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης