Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία: Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (14,99%) η προσέλευση στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές

Σλοβενία: Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα (14,99%) η  προσέλευση στις κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
Η συμμετοχή στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα έφτασε μόλις το 7,60% και είναι από τις χαμηλότερες που έχουν καταγραφεί
Περίπου 1,7 εκατομμύριο ψηφοφόροι προσέρχονται σήμερα (22/10)  στις κάλπες με τα πρώτα στοιχεία  να δείχνουν ότι η συμμετοχή κυμαίνεται στο 14.99%.
Συγκεκριμένα η συμμετοχή στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα έφτασε μόλις το 7,60% και είναι από τις χαμηλότερες που έχουν καταγραφεί με υψηλότερη αυτή στην περιοχή Zegorje ob Saxi με 18,53%.
 Τα πρώτα αποτελέσματα που θα είναι γνωστά μόλις κλείσουν τα εκλογικά τμήματα στις 19.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να αναδείξουν νικητή τον σοσιαλδημοκράτη πρώην πρωθυπουργό Borou Pahor,  ο οποίος δεν αποκλείεται να εκλεγεί και από τον πρώτο γύρο ενώ εξελέγη με άνετη πλειοψηφία και το 2012 στην προεδρία
Οι τελευταίες δημοσκοπήσει που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή (20/10) δείχνουν ο Pahor θα λάβει 54,8% έναντι του κύριου αντιπάλου του, του 40χρονου πρώην ηθοποιού Marian Saretch που υπολογίζεται να φτάσει το 21%.
Αλλά σύμφωνα με άλλες εφημερίδες, ο Πάχορ μπορεί να μην λάβει ποσοστό 50%, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 12 Νοεμβρίου.
Ο Pahor υποστηρίζεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, έναν σχηματισμό του οποίου ηγείτο και ο οποίος από το 2014 είναι μέλος του συνασπισμού του κεντρώου πρωθυπουργού Miro Serar.
Η υποψήφια του κόμματος του Serar καθώς και οι εκπρόσωποι της δεξιάς λαμβάνουν λιγότερο από το 10% των ψήφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης