Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Απροσδιόριστο ακόμη το κόστος του Brexit - Προετοιμασίες και για μη συμφωνία με την ΕΕ

Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Απροσδιόριστο ακόμη το κόστος του Brexit - Προετοιμασίες και για μη συμφωνία με την ΕΕ
Θα δείξουμε στην ΕΕ ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» στην πρώτη φάση των συνομιλιών, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου
H Βρετανία θα μπορεί να υπολογίσει το κόστος του «διαζυγίου» από την ΕΕ μόνο όταν θα έχει καταλήξει σε συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα (22/10) ο υπουργός Εμπορίου Liam Fox.
Μιλώντας στo τηλεοπτικό δίκτυο δικτύου ITV ο Fox είπε ότι η Βρετανία θα προσφέρει «περισσότερες διαβεβαιώσεις» στις άλλες 27 χώρες-μέλη της ΕΕ σχετικά με το «διαζύγιο» πριν από τις επόμενες διαπραγματεύσεις του Δεκεμβρίου 2017.
«Δεν γνωρίζω ποιο είναι το ποσό αλλά είναι πολύ σαφές ότι το οριστικό κόστος μπορούμε να το γνωρίζουμε μόνο στο πλαίσιο μιας οριστικής συμφωνίας», είπε ο Fox.
«Πέραν της υπερβολής σχετικά με το κόστος του διαζυγίου υπάρχει στην πραγματικότητα μεγάλος βαθμός συνεργασίας μεταξύ μας», σημείωσε.
Μετά την αναστολή των συνομιλιών που εξασφάλισε η πρωθυπουργός Theresa May, η κυβέρνηση θα δείξει στην ΕΕ ότι «κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση» στην πρώτη φάση των συνομιλιών, που περιλαμβάνουν και το αποκαλούμενο «κόστος του διαζυγίου», πρόσθεσε.
Επισήμανε όμως ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρεί πως η Βρετανία μπλοφάρει όταν λέει ότι είναι έτοιμη και για μη συμφωνία χαρακτηρίζοντας τις εμπορικές συναλλαγές με βάση τους κανονισμούς του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου «όχι ακριβώς ένα εφιαλτικό σενάριο».
«Αλλά θα προτιμούσα να υπάρξει συμφωνία», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης