Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αγκάθια» στο δρόμο του Τσέχου «Trump» για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την εκλογική του νίκη

tags :
«Αγκάθια» στο δρόμο του Τσέχου «Trump»  για τον σχηματισμό κυβέρνησης, μετά την εκλογική του νίκη
Το κόμμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία «Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών» (ΑΝΟ) κέρδισε το 29,6% των ψήφων, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο ποσοστό από το επόμενο κόμμα
Νέος πρωθυπουργός της Τσεχίας αναμένεται να οριστεί ο αρχηγός του κόμματος, ΑΝΟ, Andrej Babis, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας αυτής Milos Zeman, μετά την ευρεία του εκλογική νίκη χθες (21/10).  
Το κόμμα του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία «Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών» (ΑΝΟ) κέρδισε το 29,6% των ψήφων, σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο ποσοστό από το επόμενο κόμμα.
Ωστόσο, αναμένεται να συναντήσει δυσκολίες σχετικά με την ανεύρεση εταίρων για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης καθώς ο αρχηγός του αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.
Ο Babis,  τον οποίο αποκαλούν και «Trump» της Τσεχίας δήλωσε  ότι, το κόμμα του ΑΝΟ αποτελεί μία φιλοευρωπαϊκή δύναμη και ότι θέλει να έχει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Babis τόνισε ότι η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τη συζήτηση για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και ότι χρειάζεται να σκεφθεί περισσότερο τους λόγους για τους οποίους η Βρετανία ψήφισε υπέρ της εξόδου από την Ένωση.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης