Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carter (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ): Αδίστακτα και πρωτοφανώς σκληρά τα αμερικανικά ΜΜΕ με τον Trump

Carter (πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ): Αδίστακτα και πρωτοφανώς σκληρά τα αμερικανικά ΜΜΕ με τον Trump
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απορρίπτει την άποψη, πως επί προεδρίας Trump πλήττεται η εικόνα της Αμερικής στο εξωτερικό
Στο πλευρό του Donald Trump έστω και με «αστερίσκους» τάσσεται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (1977–1981) και εκλεγείς μάλιστα με τους Δημοκρατικούς, Jimmy Carter.
O Carter σε συνέντευξή του στους New York Times υποστήριξε ότι, τα μέσα ενημέρωσης  υπήρξαν σκληρότερα με τον Trump παρά με οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο στο παρελθόν.
«Τα μέσα ενημέρωσης έφθασαν στο σημείο ότι ο Trump είναι διανοητικά διαταραγμένος και όλα τα άλλα χωρίς κανένα δισταγμό», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απορρίπτει την άποψη, πως επί προεδρίας Trump πλήττεται η εικόνα της Αμερικής στο εξωτερικό, καθώς, όπως υποστηρίζει, η φθίνουσα πορεία της χώρας άρχισε πριν από τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.
Ο Carter τόνισε  ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον «το κυρίαρχο κράτος σε ολόκληρο τον κόσμο» και «δεν πρόκειται να είναι και στο μέλλον»,  υπογραμμίζοντας, πως «η Ρωσία επέστρεψε ενώ  Ινδία και Κίνα κινούνται προς τα εμπρός».
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε την απόφαση του προκατόχου του Trump, Barack Obama, να πλήξει την Υεμένη, καθώς και την άρνησή του να διεξαγάγει πιο σοβαρές συζητήσεις με τη Βόρεια Κορέα.
Στο σημείο αυτό τόνισε, πως ο ίδιος μπορεί να φανεί χρήσιμος στην αμερικανική κυβέρνηση ως σύνδεσμος με τη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να επιλυθεί η κρίση με το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ.
Κατά τα άλλα ο Carter δεν συμμερίζεται τις απόψεις περί ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές του 2016 ενώ δηλώνει, πως δεν τον ενόχλησαν οι σχέσεις αβρότητας του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin στο παρελθόν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης