Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (πρωθυπουργός Iαπωνίας): Αναγκαία η οικονομική ανάπτυξη για να αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος μας

Abe (πρωθυπουργός Iαπωνίας): Αναγκαία η  οικονομική ανάπτυξη για να αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος μας
Ο Abe υπεραμύνθηκε του σχεδίου του να εξαιρέσει την παιδεία από την αύξηση του φόρου στο 10% από το 8%
Στην προγραμματισμένη αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων θα προχωρήσει το Τόκιο το 2019, όπως δήλωσε σήμερα (22/10) ο επανεκλεγείς Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe.
Μοναδική περίπτωση να μη  συμβεί αυτό, πρόσθεσε, είναι  η οικονομία υποστεί σοκ τόσο μεγάλη όσο η κατάρρευση του Lehman Brothers το 2008.
Ο Abe υπεραμύνθηκε του σχεδίου του να εξαιρέσει την παιδεία από την αύξηση του φόρου στο 10% από το 8% λέγοντας ότι η επένδυση στα παιδιά «αναμφίβολα θα οδηγήσει σε ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη».
«Η κυβέρνησή μας έχει ασχοληθεί με τη φορολογική μεταρρύθμιση περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη», τόνισε ο Abe  καθώς το κυβερνόν κόμμα πέτυχε μεγάλη νίκη στις σημερινές (22/10)  γενικές εκλογές.
«Για να αποπληρώσουμε το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας, χρειαζόμαστε οικονομική ανάπτυξη», είπε.
«Θέλουμε να προχωρήσουμε στη δημοσιονομική μεταρρύθμιση, προωθώντας την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις», δήλωσε ο Abe υποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην αποκατάσταση της ανάπτυξης παρά στη δημοσιονομική λιτότητα.
Ο Abe δύο φορές καθυστέρησε την αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων στο 10%, αφού μια προηγούμενη αύξηση στο 8% έβαλε την Ιαπωνία σε ύφεση.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η αύξηση της εισφοράς είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του τεράστιου δημόσιου χρέους της Ιαπωνίας, το οποίο είναι διπλάσιο από το μέγεθος της οικονομίας της και είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης