Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στο 3,95% η ανεργία τον Σεπτέμβριο 2017 - Το χαμηλότερο ποσοστό από το 2001

Κίνα: Στο 3,95% η ανεργία τον Σεπτέμβριο 2017 - Το χαμηλότερο ποσοστό από το 2001
Ωστόσο  η απασχόληση στον κινεζικό γίγαντα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις καθώς η οικονομία απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Το ποσοστό ανεργίας στην Κίνα έπεσε στο 3,95%  στα τέλη Σεπτεμβρίου 2017, που αποτελεί και το χαμηλότερο ποσοστό τα τελευταία 16 χρόνια.
Ωστόσο  η απασχόληση στον κινεζικό γίγαντα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις καθώς η οικονομία απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως ανέφερε το υπουργείο Εργασίας της Κίνας σήμερα (22/10).
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωσή του  τονίζει ότι 10,97 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στην Κίνα από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 300.000 σε σύγκριση με το 2016.
Ο αριθμός αντιπροσωπεύει ότι έχει ουσιαστικά εκπληρωθεί ο στόχος του υπουργείου για το τέλος του 2017, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε του χρονοδιαγράμματος, ο υπουργός Εργασίας Yin Weimin,, δήλωσε ότι «η αύξηση της συνολικής απασχόλησης αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις».
«Πρέπει να δημιουργήσουμε 15 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ετησίως» ανέφερε ο Yin, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στα 8 εκατομμύρια νέων πτυχιούχους πανεπιστημίων της Κίνας που εισέρχονται στην αγορά εργασίας κάθε χρόνο ως μία ομάδα που χρειάζεται πρόσθετη απασχόληση.
Ο Yin δήλωσε επίσης ότι το χαμηλό ποσοστό ανεργίας ενόψει της γενικής επιβράδυνσης της οικονομίας οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στη νέα οικονομία του διαδικτύου και την επιχειρηματικότητα, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα υποστηρίξει ενεργά τις νέες επιχειρήσεις για να τους βοηθήσει να «ευδοκιμήσουν».
Από το 2015 έως το 2020 κάθε αύξηση κατά 1% του ΑΕΠ αναμένεται να ισούται με περίπου 1,8 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας, σημείωσε ο Κινέζος υπουργός Εργασίας.
Σε ετήσια βάση, το επίσημο ποσοστό ανεργίας που τελευταία φορά μετρήθηκε κάτω από το 4%  ήταν το 2001, όταν βρισκόταν 3,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής.
Το ποσοστό ανεργίας το 2016 βρισκόταν στο 4,02%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης