Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η αξία του Bitcoin πολλαπλασιάζεται... αλλά τα μεγάλα κεφάλαια μένουν μακριά

tags :
Reuters: Η αξία του Bitcoin πολλαπλασιάζεται... αλλά τα μεγάλα κεφάλαια μένουν μακριά
Πολλοί επενδυτές τη θεωρούν ως μια αδιαφανής επένδυση, ένα μέσο που χρησιμοποιούν οι πωλητές όπλων και ναρκωτικών και που πρέπει να αποφεύγεται
Μακριά από την αγορά του Bitcoin παραμένουν τα μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, σύμφωνα με το Reuters, παρά το γεγονός ότι η αξία όλων των κρυπτοσυστημάτων έχει αυξηθεί κατά δέκα φορές φέτος σε περισσότερα από 170 δισεκατομμύρια δολάρια.
Για τους θεσμικούς επενδυτές που είναι εξειδικευμένοι στην εκκολαπτόμενη αγορά, οι δυνατότητες σε αυτήν την αγορά είναι υπερβολικά περιορισμένες, πολύ ασταθείς και υπερβολικά μη ρευστοποιήσιμες για να διακινδυνεύσουν να επενδύσουν χρήματα άλλων ανθρώπων.
Το Bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό ψηφιακό νόμισμα, έχει ξεπεράσει σε αποδόσεις όλα τα παραδοσιακά νομίσματα του κόσμου κάθε χρόνο από το 2011, εκτός από το 2014.
Όμως, πολλοί επενδυτές τη θεωρούν ως μια αδιαφανής επένδυση, ένα μέσο που χρησιμοποιούν οι πωλητές όπλων και ναρκωτικών και που πρέπει να αποφεύγεται.
Ωστόσο, φέτος, μια πλημμύρα νέων αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου επικεντρωμένων σε κρυπτοσυχνότητες προσέφερε στους θεσμικούς επενδυτές που ίσως δεν είναι εξοικειωμένοι με την αγορά μια πιθανή επιλογή στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων.
Αλλά το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα κεφάλαια είναι σχετικά μικρά με περιορισμένο ιστορικό - και ότι οι διακυμάνσεις των τιμών είναι τόσο έντονες - σημαίνει ότι τα συνταξιοδοτικά ταμεία, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα μεγάλα αμοιβαία κεφάλαια του κόσμου μένουν μακριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης