Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -6,5% οι επενδύσεις στον βιομηχανικό κλάδο τον Αύγουστο 2017

Βρετανία: Υποχώρησαν κατά -6,5% οι επενδύσεις στον βιομηχανικό κλάδο τον Αύγουστο 2017
Η αβεβαιότητα σχετικά με το Brexit αποδυναμώνει τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις μεταξύ των βιομήχανων της χώρας
Η δημιουργία πολιτικής αβεβαιότητας γύρω από το Brexit είναι επιζήμια για την εμπιστοσύνη μεταξύ των βιομήχανων του Ηνωμένου Βασιλείου, αποδυναμώνοντας τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, σύμφωνα με την έκθεση τους συνδέσμου κατασκευαστών «EEF and Santander» για τον Αύγουστο του 2017.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η έρευνα, οι επενδύσεις στον βιομηχανικό κλάδο κατά τα δύο τελευταία χρόνια υποχώρησαν κατά -6,5%, διευρύνοντας την σχετική πτώση που είχε καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, και συγκεκριμένα στο -6,5%.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο του EEF, Lee Hopley, «οι συνθήκες στη χώρα θα πρέπει να ωριμάσουν προκειμένου να αυξηθούν οι επενδύσεις», δεδομένης της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης.
«Με την παγκόσμια ζήτηση να βρίσκεται σε άνοδο, οι συνθήκες θα πρέπει να είναι ώριμες για τη βιομηχανία ώστε να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και της παραγωγικότητας», υπογράμμισε ο Hopley, διευκρινίζοντας ωστόσ ότι «το Brexit σημαίνει ότι οι μελλοντικές προοπτικές για τις επενδύσεις δεν είναι σαφείς».
Μάλιστα, μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα ανέφερε ότι η αβεβαιότητα σχετικά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν είχε καμία επίδραση στα σχέδιά τους.
Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα έρχεται σε ένα χρονικό σημείο κατά το οποίο πέντε κορυφαίες επιχειρηματικές ομάδες έγραψαν μία επιστολή στον υπουργό Brexit της χώρας, David Davis, καλώντας την κυβέρνηση να εξασφαλίσει «επειγόντως μία συμφωνία για τις μεταβατικές ρυθμίσεις το συντομότερο δυνατόν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης