Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Kaspersky Lab διαθέτει το λογισμικό της για έλεγχο σχετικά με την αξιοπιστία του, από ειδικούς

tags :
H Kaspersky Lab διαθέτει το λογισμικό της για έλεγχο σχετικά με την αξιοπιστία του, από ειδικούς
Ο ίδιος ο ιδρυτής της ο Eugene Kaspersky, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμος να παρουσιάσει στις αμερικανικές αρχές τον αρχικό κώδικα των προγραμμάτων της εταιρείας του
Η Kaspersky Lab με έδρα τη Μόσχα, θα ζητήσει από ανεξάρτητους φορείς να ελέγξουν την ασφάλεια του λογισμικού της κατά των ιών, το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια, αναφέροντας ανησυχίες για επιρροή του Κρεμλίνου και παρεμβάσεις από ρώσους κατασκόπους.
Η πρωτοβουλία αυτή της Kaspersky Lab προσβλέπει να προσελκύσει εμπειρογνώμονες στο τομέα της κυβερνοασφάλειας, οι οποίοι θα μπορούν να ελέγξουν την αξιοπιστία των προϊόντων της, τις εσωτερικές διαδικασίες και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας.
«Κατά αυτόν τον τρόπο η εταιρεία προτίθεται να επιβεβαιώσει την διαφάνεια στην δραστηριότητα της, η οποία πρωτίστως έχει στόχο να προστατεύσει τους χρήστες από τις οποιεσδήποτε απειλές στο κυβερνοχώρο, από όπου κι αν προέρχονται, όπως και τους στόχους των απειλών», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.
Επίσης προβλέπεται η δημιουργία τριών κέντρων διαφάνειας σε όλο τον κόσμο που θα έχουν στόχο την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τις απειλές στον κυβερνοχώρο, σε συνεργασία με πελάτες και συνεργάτες και κρατικές υπηρεσίες.
Η ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφαλείας Kaspersky Lab αναλαμβάνει της πρωτοβουλία αυτή μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που είδαν το φώς της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία η ρωσική εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο ίδιος ο ιδρυτής της Eugene Kaspersky, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμος να παρουσιάσει στις αμερικανικές αρχές τον αρχικό κώδικα των προγραμμάτων της εταιρείας του για να διαπιστώσουν ότι είναι αβάσιμες οι υπόνοιες και οι ισχυρισμοί τους ότι έχει ανεπίτρεπτες σχέσεις με την FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας).
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και πρώην αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κίνηση από την Kaspersky να ανοίξει το λογισμικό της για έλεγχο από εμπειρογνώμονες, θα μπορούσε να βοηθήσει στην άμβλυνση των ανησυχιών για τα μελλοντικά κενά ασφαλείας,
Ο πρώην διευθυντής της NSA Michael Hayden αποκάλεσε τη δράση της Kaspersky "ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά όχι απαραίτητα επαρκές".
Ο Rodney Joffe, ανώτερος αντιπρόεδρος της online εταιρείας διαχείρισης ταυτότητας Neustar και σύμβουλος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η Kaspersky πρέπει να δείξει ότι έχει επιδιορθώσει όλα τα υπάρχοντα τρωτά σημεία.
"Ένα καλό ξεκίνημα θα ήταν η απελευθέρωση του πηγαίου κώδικα για τα προϊόντα που υπάρχουν ήδη εκεί, που ταιριάζει με την πραγματική εγκατεστημένη βάση κώδικα", δήλωσε ο Joffe.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ανοίξει "κέντρα διαφάνειας" στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου οι πελάτες, οι κυβερνήσεις και άλλοι, μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα των εξωτερικών ελέγχων και να συζητήσουν τυχόν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων της Kaspersky.
Επίσης θα επεκτείνει ένα πρόγραμμα όπου θα πληρώνει ανεξάρτητους ερευνητές ασφάλειας, για να βρουν αδυναμίες ασφαλείας στα προϊόντα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης