Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: «Αναληθές» το δημοσίευμα για το δείπνο με τη May - Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν ήταν «κουρασμένη»

Juncker: «Αναληθές» το δημοσίευμα για το δείπνο με τη May - Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν ήταν «κουρασμένη»
«Έκπληκτος» αλλά όχι «σοκαρισμένος» από το δημοσίευμα δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Στη διάψευση δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung» που διέρρευσε έκθεση του δείπνου εργασίας που είχε με τη βρετανίδα πρωθυργό, Theresa May, προέβη σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, τονίζοντας ότι έμεινε «πραγματικά έκπληκτος» από αυτά που αναφέρθηκαν.
«Τίποτα δεν είναι αληθινό σε όλα αυτά», δήλωσε ο Juncker, προσθέτοντας ότι η May δεν ήταν «κουρασμένη», όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα.
Το δημοσίευμα της «FAZ» ανέφερε ότι ο Juncker φέρεται να είπε σε συμβούλους του μετά το πρόσφατο δείπνο που είχε με την πρωθυπουργό της Βρετανίας ότι η May έδειχνε «μελαγχολική» και ότι «είχε σακούλες κάτω από τα μάτια της».
Ο Juncker δήλωσε ότι είναι «έκπληκτος» αλλά όχι «σοκαρισμένος» από το δημοσίευμα.
Η «FAZ» ανέφερε επίσης ότι ο κ. Juncker υποστήριξε ότι η May «τον ικέτευσε» για βοήθεια.
Το δημοσίευμα, το οποίο υπογράφει ανταποκριτής της Frankfurter Allgemeine Zeitung, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν θεωρεί πως η May έχει «στιγματιστεί» από την υπόθεση του Brexit και την μάχη με τους ίδιους τους υπουργούς της καθώς ζήτησε την βοήθεια της ΕΕ για να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για ελιγμούς στη χώρα της.
Η «FAZ» έγραψε ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για δείπνο με τον Juncker που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή την περασμένη Δευτέρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, του φάνηκε «αγχωμένη, μελαγχολική και αποκαρδιωμένη», «μια γυναίκα που δεν εμπιστεύεται σχεδόν κανέναν, αλλά και που δεν είναι έτοιμη να αποχωρήσει για να απεμπλακεί».
Όπως έκανε αργότερα στη διάρκεια του δείπνου την Πέμπτη με τους υπόλοιπους ηγέτες της ΕΕ, η May ζήτησε βοήθεια για να ξεπεράσει την πόλωση στη χώρα της.
«Επεσήμανε ότι στην πατρίδα της φίλοι και εχθροί συνωμοτούν πίσω από την πλάτη της για να την ανατρέψουν.
Η May είπε ότι δεν έχει χώρο για ελιγμούς.
Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να της δημιουργήσουν χώρο», γράφει η εφημερίδα.
«Η όψη της May έλεγε τα πάντα», είπε αργότερα στους συνεργάτες του ο Juncker, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Έχει σακούλες κάτω από τα μάτια της, μοιάζει σα να μην μπορεί να κλείσει μάτι».
«Χαμογελάει στις κάμερες, αλλά φαίνεται να πιέζεται», σε αντίθεση με το παρελθόν που μπορεί και να τρανταζόταν από το γέλιο.
«Τώρα χρειάζεται να βάλει τα δυνατά της για να μη χάσει την αυτοκυριαρχία της», συνέχιζε το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης