Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Bundestag μετά τις εκλογές – Τα βλέμματα σε Schaeuble, AfD

Γερμανία: Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Bundestag μετά τις εκλογές – Τα βλέμματα σε Schaeuble, AfD
Τον 75χρονο Albrecht Glaser θα προτείνει για πρόεδρο της Βουλής το AfD
Σήμερα Τρίτη 24/10 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Bundestag μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα αφενός στον Wolfgang Schaeuble και αφετέρου στην Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο αποτελεί και το τρίτο ισχυρότερο πολιτικό κόμμα στη γερμανική Βουλή.
Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, τα αίματα αναμένεται να ανάψουν από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση της Bundestag καθώς το ακροδεξιό AfD αναμένεται να προτείνει δικό του πρόσωπο για την προεδρία της Βουλής.
Συγκεκριμένα, το AfD πρόκειται να προτείνει τον 75χρονο Albrecht Glaser, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το ισλάμ πολιτική ιδεολογία και όχι θρησκεία και έχει δηλώσει πως οι μουσουλμάνοι δεν πρέπει να απολαύουν το δικαίωμα της ελευθερίας του θρησκεύεσθαι επειδή το ισλάμ δεν αναγνωρίζει αυτή την ελευθερία.
Κατά της υποψηφιότητας του Glaser όχι μόνο για την προεδρία αλλά και για την αντιπροεδρία της Βουλής έχουν ταχθεί οι Πράσινοι, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και το κόμμα Die Linke.
Σημειώνεται ότι η Bundestag θα ψηφίσει επίσης για την ανάδειξη έξι αντιπροέδρων της Βουλής, έναν από κάθε κόμμα.
Από την πλευρά τους στελέχη της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) της Merkel έχουν επίσης δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον Glaser αν και η επίσημη θέση της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση
Πέρα όμως από τη «σύγκρουση» με το AfD τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στον Wolfgang Schaeuble, ο οποίος αναμένεται να εξασφαλίσει ευρεία στήριξη για την προεδρία της Bundestag.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης