Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 16 ετών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο 2017

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 16 ετών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Οκτώβριο 2017
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του δείκτει διαδραμάτισε η μεγαλύτερη αισιοδοξία σε ότι αφορά της προοπτικές της οικονομίας
Σε υψηλά 16 ετών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστούνη στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2017, γεγονός που καθησυχάζει τους υπεύθυνους χάραξης πολτικής της ΕΚΤ ότι η οικονομική ανάκαμψη θα παραμείνει ισχυρή, καθώς προετοιμάζονται να λάβουν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε στο -1 έναντι -1,2 τον προηγούμενο μήνα, συνιστώντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2001.
Καθοριστικό ρόλο για την άνοδο του δείκτει διαδραμάτισε η μεγαλύτερη αισιοδοξία σε ότι αφορά της προοπτικές της οικονομίας της Ευρωζώνης, η οποία γνώρισε μία ταραχώδη δεκαετία λόγω της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων που αφορούσαν το χρέος εντός της ζώνης του ευρώ.
Από τα μέσα του 2013 η οικονομία της Ευρωζώνης ανατπύσσεται, με τους ρυθμούς ανάκαμψης μάλιστα να αυξάνονται μέσα στο 2017, καθώς η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει την Πέμτπη (26/10) τη μείωση των ομολόγων που θα αγοράζει από τον προσεχή Ιανουάριο.
Όπως και τους προηγούμενους μήνες, οι καταναλωτές φαίνεται να μην επηρεάζονται από τα υψηλά επίπεδα πολιτικής αβεβαιότητας, τα οποία κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο επικεντρώνονται σε Γερμανία και Ισπανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης