Τελευταία Νέα
Διεθνή

Catala (υπ. Δικαιοσύνης Ισπανίας): Η καταλανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με εκλογές

Catala (υπ. Δικαιοσύνης Ισπανίας): Η καταλανική κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με εκλογές
Να εμφανιστεί στη Γερουσία ο Puigdemont για να βρεθεί λύση υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας
Την θέση ότι η πολιτική κρίση στην Καταλονία δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με την προκήρυξη εκλογών διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας, Rafael Catala.
«Δεν μπορούν να ρυθμιστούν όλα απλά προκηρύσσοντας εκλογές» υποστήριξε ο Catala, τονίζοντας ότι εάν ο επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Carles Puigdemont εμφανιζόταν ενώπιον της ισπανικής Γερουσίας, θα ήταν ένα θετικό βήμα στην εύρεση λύσης στη διαμάχη Καταλονίας – Μαδρίτης.
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 26/10 θα συνεδριάσει το Κοινοβούλιο της Καταλονίας προκειμένου να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της τοπικής κυβέρνησης ύστερα από την απόφαση της Μαδρίτης να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος.
Η συνεδρίαση γίνεται μόλις μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ισπανικής Γερουσίας (την Παρασκευή 27/10), η οποία και καλείται να επικυρώσει την απόφαση της κυβέρνησης Rajoy σχετικά με το άρθρο 155.
Σημειώνεται ότι εάν η Γερουσία εγκρίνει το άρθρο 155 τότε ο Puigdemont θα χάσει όλες του τις εξουσίες, η Μαδρίτη θα αναστείλει την αυτονομία της Καταλονίας και θα διοριστεί προσωρινά αντιπρόσωπος της Μαδρίτης στην Καταλονία έως τη διενέργεια των επόμενων εκλογών.
Η εξέλιξη αυτή, αν επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική αντιπαράθεση και κρίση, με τους Καταλανούς να υποστηρίζουν με κατηγορηματικό τρόπο πως δεν πρόκειται να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις της κυβέρνησης της Μαδρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης