Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ενισχυμένο παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2017 - Στις 56,9 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Ενισχυμένο παρέμεινε το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2017 - Στις 56,9 μονάδες ο PMI
Παρά την οριακή πτώση, ο δείκτης εξακολουθεί να καταγράφει έναν από τους ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών
Δυναμικό ξεκίνημα για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 καταγράφει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, σύμφωνα με τα σημερινά (24/10) στοιχεία της Markit, με τις νέες παραγγελίες να αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων εξίμιση ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 56,9 μονάδες τον Οκτώβριο, υποχωρώντας ελαφρώς από τα υψηλά 77 μηνών και τις 57,7 μονάδες που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο κοντά στους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2011.
Για έναν ακόμα μήνα, η ανάπτυξης οδηγήθηκε από τον μεταποιητικό κλάδο, με τον ρυθμό ανόδου να παραμένει ισχυρός και αρκετά υψηλότερα από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Παράλληλα, σε θετικό έδαφος παρέμεινε και ο κλάδος υπηρεσιών, καταγράφοντας σταθερή άνοδο της δραστηριότητας, η οποία ήταν ελάχιστα ασθενέστερη σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τις νέες παραγγελίες, αυτές συνέχισαν να αναπτύσσονται για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με τους ταχύτερους ρυθμούς μάλιστα από τον Απρίλιο του 2011, ενώ η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.
Ως εκ τούτου, η επιχειρηματική αισιοδοξία για το προσεχές έτος παρέμεινε ιδιαίτερα ενισχυμένη, με τον δείκτη να παραμένει αρκετά υψηλότερο σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης