Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Να παραμείνει ο Visco στο «τιμόνι» της Τράπεζας της Ιταλίας ζήτησε ο Gentiloni

Reuters: Να παραμείνει ο Visco στο «τιμόνι» της Τράπεζας της Ιταλίας ζήτησε ο Gentiloni
Παρά τις εκτεταμένες επικρίσεις που έχει δεχτεί ο κεντρικός τραπεζίτης από τα πολιτικά κόμματα
Τον επαναδιορισμό του επικεφαλής της Τράπεζας της Ιταλίας, Ignazio Visco, για μια δεύτερη 6ετή θητεία, φέρεται να συνέστησε ο ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, παρά τις εκτεταμένες επικρίσεις που έχει δεχτεί ο κεντρικός τραπεζίτης από τα πολιτικά κόμματα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το «Reuters».
Ο Visco, η θητεία του οποίου λήγει στα τέλη του Οκτωβρίου, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και θεωρείται στενός σύμμαχος του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος ήταν ο προκάτοχός του στην Τράπεζα της Ιταλίας.
Ωστόσο, έχει δεχτεί έντονη κριτική από όλα τα κόμματα, μετά την κατάρρευση 10 ιταλικών τραπεζών τα τελευταία δύο χρόνια, με την πιο πρόσφατη να προέρχεται από τον βασικό υποστηρικτή του Gentiloni, τον πρώην πρωθυπουργό Matteo Renzi, ο οποίος είναι επικεφαλής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.
Ωστόσο, ο Visco, ο οποίος έχει κατηγορήσει την παρατεταμένη οικονομική αναταραχή για την τραπεζική κρίση, διατηρεί την στήριξη τόσο του Gentiloni όσο και του ιταλού προέδρου, Sergio Mattarella, όπως ανέφεραν πολιτικές πηγές στο «Reuters».
Ο Renzi δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Τράπεζα της Ιταλίας έχει κάνει υπό από τον Visco κακή δουλειά ως προς την τραπεζική εποπτεία και θα προτιμούσε να αντικατασταθεί.
Ο Gentiloni φέρεται να έκανε τη σύστασή του σε επιστολή του προς το ανώτατο συμβούλιο της τράπεζας της Ιταλίας, σύμφωνα με τρεις πολιτικές πηγές στο «Reuters».
Η πρόταση πρέπει τώρα να εγκριθεί από το συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει αύριο (27/10) και στη συνέχεια θα υπογραφεί από τον Mattarella.
Και οι δύο αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης