Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW ανακαλεί 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Β. Αμερική, επικίνδυνα για πρόκληση φωτιάς

tags :
Η BMW ανακαλεί 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Β. Αμερική, επικίνδυνα για πρόκληση φωτιάς
Στην ανάκληση που αφορά τη θέρμανση και τον κλιματισμό, η BMW έλαβε αρχικά έκθεση για ένα περιστατικό το 2008 που αφορούσε ζημιές που σχετίζονταν με τη αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα sedan της σειράς 3
Η BMW δήλωσε την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 ότι ανακαλεί περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα στη Βόρεια Αμερική, για δύο περιπτώσεις που ελλοχεύουν κινδύνους φωτιάς, ενώ ανέφερε επίσης, ότι πολύ πιθανόν να προχωρήσει σε ανακλήσεις και σε άλλες χώρες.
Η ανάκληση αφορά 670.000 αυτοκίνητα χρονολογίας 2006-2011 στις ΗΠΑ της σειράς 3, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην καλωδίωση στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού, που λόγω υπερθέρμανσης, υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.
Η δεύτερη ανάκληση αφορά 740.000 οχήματα στις ΗΠΑ χρονολογίας 2007-2011, με πρόβλημα στον θερμαντήρα βαλβίδας, που μπορέι να προκαλέσει φωτιά σε σπάνιες περιπτώσεις.
Η ανάκληση περιλαμβάνει τα μοντέλα 128i, 3-Series, 5-Series και X3, X5 και Z4.
Ο εκπρόσωπος της BMW Michael Rebstock είπε ότι οι ανακλήσεις επικαλύπτονται και καλύπτουν περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα, σχεδόν όλα στις ΗΠΑ και περίπου 15.000 στον Καναδά.
"Εξετάζουμε αν θα είναι αναγκαίο στο μέλλον να διευρυνθούν οι ανακλήσεις και σε άλλες χώρες", δήλωσε.
Στην ανάκληση που αφορά τη θέρμανση και τον κλιματισμό, η BMW έλαβε αρχικά έκθεση για ένα περιστατικό το 2008 που αφορούσε ζημιές που σχετίζονταν με τη αύξηση της θερμοκρασίας σε ένα sedan της σειράς 3 του 2006, χωρίς όμως να καθορίζει την αιτία.
Η αυτοκινητοβιομηχανία συνέχισε να παρακολουθεί παρόμοια περιστατικά τα επόμενα χρόνια.
Το 2011, η BMW βελτίωσε την ποιότητα της καλωδίωσης.
Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί μεταξύ του 2007 και του 2014, αλλά το 2015, η BMW ενημερώθηκε για τρία περιστατικά στα οποία υπήρχαν ισχυρισμοί για τραυματισμούς. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η BMW ένα άλλο περιστατικό που αφορούσε ένα όχημα της BMW Σειράς 3 του 2011.
Στην ανάκληση του θερμαντήρα βαλβίδων, η BMW έλαβε για πρώτη φορά μια έκθεση το 2009 για ένα περιστατικό σε ένα X5 μοντέλο 2007.
Έλαβε κι άλλες εκθέσεις και συνέχισε να εξετάζει το θέμα και να επιθεωρεί τα αλλοιωμένα μέρη, αλλά δεν είχε αναφορές για τραυματισμούς ή ατυχήματα που σχετίζονται με το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης