Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street - Ώθηση από Apple, macro

Κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street - Ώθηση από Apple, macro
H μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 2,6%, στον απόηχο των ισχυρών κερδών που ανακοίνωσε για το δ’ τρίμηνο χρήσης
Με κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (03/11/2017) η Wall Street, με τους δείκτες να δέχονται ώθηση από το ράλι της Apple αλλά και από ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,10%, στις 23.539,29 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,31% και έκλεισε στις 2.587,84 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,74% υψηλότερα, στις 6.764,44 μονάδες - που αποτελεί το 63ο ρεκόρ του για το 2017.
O Dow Jones κατέγραψε κέρδη για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα - το μεγαλύτερο σερί από τον Νοέμβριο του 2013 - σημειώνοντας άνοδο 0,5%.
Άνοδο για όγδοη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε και ο S&P 500, σημειώνοντας κέρδη 0,3%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,9% σε εβδομαδιαία βάση, καταγράφοντας κέρδη για έκτη συνεχόμενη εβδομάδα.
H μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 2,6%, στον απόηχο των ισχυρών κερδών που ανακοίνωσε χθες για το δ’ τρίμηνο χρήσης, που «διέλυσαν» τις προβλέψεις των αναλυτών.
Ο τεχνολογικός κολοσσός ανέφερε χθες μια άκρως ικανοποιητική αύξηση της τάξεως του 18% στα καθαρά της κέρδη, τα οποία ανήλθαν στα 10,7 δισ. δολ., από 9 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Η εταιρεία εξέδωσε και ένα ισχυρό guidance για το τρέχον τρίμηνο.
Η κεφαλαιοποίηση της Apple ανήλθε στα 900 δισ. δολ. για πρώτη φορά στην ιστορία του ομίλου.






Στήριξη στη Wall Street προσέφεραν και ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο κλάδος υπηρεσιών των ΗΠΑ «σκαρφάλωσε» σε υψηλά 12 ετών τον Οκτώβριο 2017, με τον σχετικό δείκτη του Ινστιτούτου Διαχείρισης Προμηθειών να διαμορφώνεται στο 60,1% - το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2005 - από 59,8% τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα μάλιστα να ξεπερνάνε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν πτώση στο 58,1%.
Ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες τον Σεπτέμβριο του 2017 κατέγραψαν «άλμα» 1,4%, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2000 υποχώρησε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2017, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 4,1%.
Εν τω μεταξύ, οι αγορές παρέμειναν υπό την επίδραση της χθεσινής (02/11) ανακοίνωσης του Jerome Powell για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Η επιλογή του Trump είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, με τον Powell να θεωρείται ως «ήπιος» αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη νομισματική πολιτική.
Ο Powell θα αναλάβει την ηγεσία της Fed, εφόσον φυσικά η υποψηφιότητά του «περάσει» από τη Γερουσία, στις αρχές Φεβρουαρίου 2018, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία της νυν προέδρου, Janet Yellen.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, σε υψηλό άνω των 2 ετών έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, καταγράφοντας κέρδη 2%, στα 55,64 δολ. ανά βαρέλι, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας, σημείωσε άνοδο 3,2%.
Ώθηση στον «μαύρο χρυσό» προσέφεραν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της παραγωγής αργού, μετά και τα στοιχεία για τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, που έδειξαν ότι την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2016.



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης