Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Τουλάχιστον 27 νεκροί και 22 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Damrey στο Βιετνάμ

Guardian: Τουλάχιστον 27 νεκροί και 22 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Damrey στο Βιετνάμ
Η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το κεντρικό Βιετνάμ λίγες μέρες πριν την οικονομική σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν Putin και Trump
Ένας ισχυρός τυφώνας που πλήττει το Βιετνάμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 27 ανθρώπους, ενώ άλλοι 22 αγνοούνται σύμφωνα με τον Guardian και τον νεότερο απολογισμό που έγινε την Κυριακή 5/11.
Ανάμεσα στους αγνούμενους είναι και 17 μέλη πληρώματος φορτηγών πλοίων που βυθίστηκαν στα ανοιχτά της ακτής της κεντρικής επαρχίας Binh Dinh.
Aντίθετα, άλλα 47 μέλη πληρώματος διασώθηκαν νωρίτερα.
Πάνω από 600 σπίτια έχουν καταστραφεί και 40 χιλιάδες άλλα υπέστησαν ζημιές, καθώς ο τυφώνας Damrey προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στην περιοχή.
Ο τυφώνας που είναι ο δεύτερος που έπληξε το Βιετνάμ μέσα σε έναν μήνα προκάλεσε ζημιές στους ορυζώνες και τους σιτοβολώνες, ενώ 228 ψαρόβαρκες βυθίστηκαν ή, έπαθαν ζημιές.
Επίσης, 1.500 άνθρωποι αποκλείστηκαν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένεται να κρατήσουν μέχρι την Τρίτη και θα επηρεάσουν και το θέρετρο Danang που βρίσκεται στα κεντρικά της χώρας, μόλις λίγες μέρες πριν αρχίσει η οικονομική σύνοδος στο Βιετνάμ στην οποία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Donald Trump, o Vladimir Putin και ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης