Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 27 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε εκκλησία του Τέξας - Νεκρός ο ένοπλος δράστης

tags :
Τουλάχιστον 27 νεκροί από τους πυροβολισμούς σε εκκλησία του Τέξας - Νεκρός ο ένοπλος δράστης
Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά του δράστη  και το FBI ερευνά την υπόθεση
(upd2)Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ σε εκκλησία του Τέξας, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας, μεταδίδει το BBC.
Η επίθεση έγινε στην πρώτη εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs στην κοινότητα Wilson.
Οι 27 νεκροί επιβεβαιώθηκαν και από την αστυνομία, ενώ πολλοί ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με το παράρτημα του FBI στο Σαν Αντόνιο πολλοί αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ είναι άγνωστα τα κίνητρα του δράστη.
Το FBI ανέφερε επίσης ότι ο δράστης ήταν ένας, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ μπήκε στην εκκλησία στις 11:30 και στο τέλος σκοτώθηκε και αυτός.
Υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο με την περιοχή να έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, ενώ ελικόπτερα μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομεία.
Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbot είπε ότι "οι σκέψεις μας είναι με όσους επλήγησαν από αυτή την εγκληματική πράξη" ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στις δυνάμεις της τάξης για την άμεση επέμβασή τους.
Πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν σύντομα από το Παράρτημα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας.
Νωρίτερα τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι πολλά άτομα χτυπήθηκαν, αλλά οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει, αν υπάρχουν θύματα ή, τραυματίες.
Για πολλούς νεκρούς έκανε  λόγο ο σερίφης κομητείας του Τέξας μετά την εισβολή ενόπλου σε εκκλησία Βαπτιστών, όπου και άνοιξε πυρ το πρωί της Κυριακής 5/11, όπως αναφέρει ο Guardian.
Το σίγουρο είναι ότι υπήρχε μόνο ένας δράστης που σκοτώθηκε κατά την καταδίωξή του, όταν πήγε να ξεφύγει ή, αυτοκτόνησε.
Το περιστατικό έγινε στις 11:30 τοπική ώρα και αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν περίπου 20 πυροβολισμούς.
Η εκκλησία βρίσκεται σε μία μικρή πόλη 400 περίπου κατοίκων, 30 μίλια νοτιοανατολικά του Σαν Αντόνιο.

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Πυροβολισμοί έπεσαν σε εκκλησία στο Τέξας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ατόμων, όπως μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των θυμάτων, αν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς.
Σημειώνεται ότι το συμβάν σημειώθηκε σε εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης μπήκε στην εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί, προκαλώντας  πολλαπλούς θανατηφόρους τραυματισμούς, ενώ δεν είναι ξεκάθαρος ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

(Πρώτη ενημέρωση 21:18, Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης