Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Ιαπωνία πρέπει να διατηρήσει τα μέτρα τόνωσης - Lagarde: Σωστές οι ενέργειες της BoJ

ΔΝΤ: Η Ιαπωνία πρέπει να διατηρήσει τα μέτρα τόνωσης - Lagarde: Σωστές οι ενέργειες της BoJ
Δεν χρειάζεται να επιβραδυνθούν οι αγορές ETFs, δήλωσε μέλος του δ.σ. της BoJ
Η Ιαπωνία πρέπει να διατηρήσει το μαζικό της πρόγραμμα νομισματικής τόνωσης με στόχο την αύξηση των τιμών καταναλωτή, προειδοποίησε σήμερα (08/11/2017) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, δήλωσε ότι ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan, BoJ), Haruhiko Kuroda, έκανε το σωστό με το να δεσμευτεί να κρατήσει ανοιχτή την «κάνουλα» χρημάτων μέχρι να φθάσει ο πληθωρισμός τον στόχο του 2%.
«Ένα από τα πλεονεκτήματα των κεντρικών τραπεζιτών είναι να είναι πολύ σαφείς στην επικοινωνία τους και αποφασιστικές, κάτι που έχει αποδείξει ο Kuroda», δήλωσε η Lagarde στο «Reuters».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της BοJ Yukitoshi Funo, ο οποίος υπερασπίστηκε τις αγορές τίτλων, λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να επιβραδυνθούν οι αγορές διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs) από τον σημερινό ρυθμό των 6 τρισ. γιεν (53 δισ. δολ.) ετησίως.
«Οι τιμές των μετοχών δεν υπερθερμαίνονται», δήλωσε ο Funo, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ ευνοϊκή» η αύξηση των τιμών των μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης