Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juncker: Ο εθνικισμός είναι ένα «δηλητήριο» που εμποδίζει την Ευρώπη να συνεργαστεί

Juncker: Ο εθνικισμός είναι ένα «δηλητήριο» που εμποδίζει την Ευρώπη να συνεργαστεί
Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα γιατί είναι καιρός να κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν
Να αντιταχθεί στον αυτονομισμό κάλεσε σήμερα (09/11/2017) την Ευρώπη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, σε μια εποχή κατά την οποία η πίεση της Καταλονίας για ανεξαρτησία έχει διχάσει βαθιά την Ισπανία.
«Ο εθνικισμός είναι ένα “δηλητήριο” που εμποδίζει την Ευρώπη να συνεργαστεί», δήλωσε ο Juncker σε ομιλία του στην πανεπιστημιακή ισπανική πόλη Σαλαμάνκα, όπου παρέλαβε ένα βραβείο.
«Δεν μπορούμε να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα γιατί είναι καιρός να κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει.
Λέω “όχι” σε οποιαδήποτε μορφή αυτονομισμού που αποδυναμώνει την Ευρώπη και διευρύνει περαιτέρω τις υφιστάμενες ρωγμές».
Από την πλευρά του, ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, που ήταν μαζί με τον Juncker στη Σαλαμάνκα, τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του «σε τόσο δύσκολες στιγμές».
«Ο κ. Juncker έχει υποστηρίξει τις ενέργειες της ισπανικής κυβέρνησης, έχει εκφράσει τον σεβασμό του για το σύνταγμά μας, τους νόμους μας και το νομικό μας σύστημα», δήλωσε ο Rajoy σε φοιτητές και καθηγητές.

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης