Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη "χειρότερη κατάσταση" που έχει βρεθεί ποτέ

H Βόρεια Κορέα κατηγορεί τις ΗΠΑ για τη
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ομόφωνα επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά και βαλλιστικά του πυραυλικά προγράμματα από το 2006
Η Βόρεια Κορέα διαμαρτυρήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, χαρακτηρίζοντάς την ως "τη χειρότερη κατάσταση" που έχει βρεθεί ποτέ η χώρα, επειδή το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είχε αναπτυχθεί πλήρως για επίθεση.
Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στο ΟΗΕ, Ja Song Nam, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ "βρίσκονται σε αμόκ για ασκήσεις πολέμου εισάγοντας εξοπλισμό πυρηνικού πολέμου μέσα και γύρω από την Κορεατική Χερσόνησο".
Τρεις αμερικανικές ομάδες αεροσκαφών συμμετείχαν στην κοινή άσκηση στο Δυτικό Ειρηνικό σε μια σπάνια επίδειξη δύναμης, καθώς ο πρόεδρος Donald Trump επισκέπτεται την Ασία.
Την τελευταία φορά, αμεριακανικά αεροσκάφη μετείχαν σε άσκηση στο Δυτικό Ειρηνικό ήταν το 2007.
Η Νότια Κορέα έχει δηλώσει ότι η κοινή άσκηση, που τελειώνει την Τρίτη, ανταποκρινόταν στις πυρηνικές και πυραυλικές προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, με σκοπό να δείξει ότι οι εξελίξεις αυτές από την Πιονγκγιάνγκ, μπορούν να απαντηθούν με "συντριπτική δύναμη".
Ωστόσο, ο Ja είπε ότι η Ουάσινγκτον ήταν υπεύθυνη για την κλιμάκωση των εντάσεων και κατηγόρησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι αγνοεί "τις ασκήσεις πυρηνικών πολεμικών απειλών των ΗΠΑ, οι οποίες είναι έτοιμες να φέρουν την απόλυτη καταστροφή στην ανθρωπότητα".
Ο Ja ζήτησε από τον Guterres να επιστήσει την προσοχή του 15μελούς συμβουλίου - σύμφωνα με το σπάνια χρησιμοποιούμενο άρθρο 99 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών - "για τον κίνδυνο που θέτουν οι ασκήσεις πυρηνικού πολέμου των ΗΠΑ, οι οποίες είναι σαφώς απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια".
Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας έχουν αυξηθεί μετά από μια σειρά δοκιμών από την Πιονγκγιάνγκ και μια σειρά ανταλλαγών προκλητικών δηλώσεων μεταξύ του Trump και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un.
Ο Trump δήλωσε σε ένα tweet την Κυριακή ότι ο Kim τον είχε προσβάλει καλώντας τον "γέρο" και είπε ότι ποτέ δεν θα καλέσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας "κοντό και χοντρό".
Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι όλες οι επιλογές, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, βρίσκονται στο τραπέζι για να αντιμετωπίσουν τη Βόρεια Κορέα, αν και η προτίμησή της είναι για μια διπλωματική λύση.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ομόφωνα επιβάλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα για τα πυρηνικά και βαλλιστικά του πυραυλικά προγράμματα από το 2006.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης