Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 7/1 του 2018 οι βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου

tags :
Στις 7/1 του 2018 οι βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα της Κύπρου
Κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει στις «εκλογές» του Ιανουαρίου, θα πρέπει να κατέλθει με 50 υποψηφίους, όσες και οι έδρες στην «Βουλή»
Είκοσι μέρες, πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, στις 7 Ιανουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν στα κατεχόμενα «βουλευτικές εκλογές», ύστερα από ομόφωνη απόφαση της «βουλής» του καθεστώτος.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση «έκπληξη» από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) στον πρόεδρο του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου, Fikri Toros να κατέλθει υποψήφιος στην περιοχή της Κερύνειας.
Η εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει ότι ο κ. Toros επιβεβαίωσε την πρόταση και θα ανακοινώσει την απόφασή του αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση προς τον Toros έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη βάση του κόμματος της αριστεράς.
Ο Fikri Toros δήλωσε ότι η πρόταση ήρθε απευθείας από τον Tufan Erhürman, τον πρόεδρο του ΡΤΚ.
Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, γράφει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και ΡΤΚ, έχουν ανανεώσει σε μεγάλο βαθμό τους υποψηφίους τους για τις «βουλευτικές» εκλογές του Γενάρη.
Κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει στις «εκλογές» του Ιανουαρίου, θα πρέπει να κατέλθει με 50 υποψηφίους, όσες και οι έδρες στην «Βουλή».
Σύμφωνα με την «Κίπρις Ποστασί», από τους 65 που έχουν υποβάλει αίτηση για υποψηφιότητα στο ΚΕΕ, οι νυν ή τέως «βουλευτές» είναι μόνο 21 - και η εφημερίδα γράφει για ποσοστό ανανέωσης του κόμματος κατά 68%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης