Διεθνή

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ της Γερμανίας

Μικρή άνοδος στις ευρωαγορές, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις το ΑΕΠ της Γερμανίας
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται στις 3826,38 μονάδες, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,06%
Ήπια ανοδικά διαπραγματεύονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Γερμανίας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,18% στις 7.428 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,24% στις 13.106 μονάδες.
Στις 5.354 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι, με άνοδο 0,23%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 διαμορφώνεται στις 3826,38 μονάδες, καταγράφοντας οριακή άνοδο 0,06%.
Σημαντική άνοδο κατέγραψε κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017 η ετήσια ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, δεχόμενη ώθηση από την παγκόσμια ζήτηση και τις υψηλότερες εταιρικές επενδύσεις.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,3% έναντι 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά επιβράδυνση στο 2,4%
Παράλληλα, η Destatis αναθεώρησε επί τα βελτίω και τα στοιχεία της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, στο 3,6% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη της τάξεως του 2,9%.
Η οικονομική δραστηριότητα της Γερμανίας διατήρησε τη δυναμική της και η αγορά εργασίας κατέγραψε σημαντική ενίσχυση, παρά το γεγονός ότι το ισχυρότερο ευρώ μείωσε την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών εξαγωγών, τις γεωπολιτικές εντάσεις και την απειλή του αυξημένου προστατευτισμού στον τομέα του εμπορίου.
Καθοριστικό ρόλο, σύμφωνα με την Destatis, διαδραμάτισε η βελτίωση του εξωτερικού εμπορίου, εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης εργαλείων υψηλού επιπέδου και μηχανημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης