Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 8 εβδομάδων οι ευρωαγορές με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ενεργειακό κλάδο

Σε χαμηλά 8 εβδομάδων οι ευρωαγορές με αρνητικό πρωταγωνιστή τον ενεργειακό κλάδο
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,65% στις 12.945 μονάδες
Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, σε χαμηλά 8 εβδομάδων, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να πρωταγωνιστούν αρνητικά, λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,27% στις 7.394 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,65% στις 12.945 μονάδες.
Ο δείκτης CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 5.304 μονάδες.
Στις 382,24 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.
Πιέσεις δέχονται και οι δείκτες σε Μιλάνο και Μαδρίτη.
Σημαντική πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (15/11) το πετρέλαιο, διευρύνοντας περαιτέρω τις απώλειές του κατά την τρέχουσα εβδομάδα, λόγω της απροσδόκητης αύξησης που καταγράφηκε τόσο στα αποθέματα αργού όσο και στα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -1,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,49 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,04% στα 55,12 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αμερικανικού αργού αυξήθηκαν κατά 6,5 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 10 Νοεμβρίου, την ίδια στιγμή που η άνοδος στα αποθέματα βενζίνης επίσης ενισχύθηκε κατά 2,4 εκατ. βαρέλια.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα διέψευσαν πλήρως τους αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν πτώση της τάξεως του ενός εκατομμυρίων βαρελιών τόσο στα αποθέματα πετρελαίου όσο και σε αυτά της βενζίνης.
Εφόσον τα προκαταρκτικά στοιχεία του API επιβεβαιωθούν σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, ο μαύρος χρυσός αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης