Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υποχώρησε ελαφρώς η απασχόληση το γ΄ 3μηνο 2017 - Αμετάβλητη στο 4,3% παρέμεινε η ανεργία

Βρετανία: Υποχώρησε ελαφρώς η απασχόληση το γ΄ 3μηνο 2017 - Αμετάβλητη στο 4,3% παρέμεινε η ανεργία
Πρόκειται για την πρώτη πτώση που καταγράφηκε από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015
Την πρώτη της πτώση μετά από δύο χρόνια κατέγραψε η απασχόληση στη Μεγάλη Βρετανία για το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (15/11) στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, σηματοδοτώντας επιβράδυνση στη συνεχώς ενισχυμένη αγορά εργασίας της χώρας.
Ειδικότερα, το εργατικό δυναμικό της χώρας υποχώρησε κατά 14 χιλ. άτομα, στα 32 εκατ. συνολικά, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των οικονομικά ανενεργών βρετανών κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά ετών, και συγκεκριμένα κατά 117 χιλ. άτομα.
Ωστόσο, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 59 χιλ. για το ίδιο διάστημα, διατηρώντας αμετάβλητο το ποσοστό ανεργίας στο 4,3% σε τριμηνιαία βάση, έναντι 4,8% το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σε ότι αφορά την αύξηση των μισθών, αυτή εξακολουθεί να παραμένει πίσω από τον πληθωρισμό της χώρας, παραμένοντας αμετάβλητη στο 2,2% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2016.
Κατά το τρέχον έτος, η βρετανική οικονομική ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί αισθητά, καθώς οι πολύπλοκες διαπραγματεύσεις για το Brexit έπληξαν την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων και την επιτάχυνση του πληθωρισμού, γεγονός που επηρέασε αρνητικά τις δαπάνες των νοικοκυριών.
Τον περασμένο Οκτώβριο οι τιμές καταναλωτή αυξήθκαν με τον ταχύτερη ετήσιο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, παραμένοντας πάνω από τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για ένατο συνχόμενο μήνα
Στην προσπάθειά της να ελέγξει τον πληθωρισμό, η Bank of England προχώρησε πριν από δύο εβδομάδες στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων μετά από δέκα χρόνια, από το 0,25% στο 0,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης