Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ο Trump θα έπρεπε να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή πρόσβαλε τον Kim Jong Un

Βόρεια Κορέα: Ο Trump θα έπρεπε να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή πρόσβαλε τον Kim Jong Un
Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας αποκάλεσαν τον αμερικανό πρόεδρο «φρικτό εγκληματία» και «δειλό» επειδή παρότρυνε τα ασιατικά έθνη να αυξήσουν τις πιέσεις κατά της Πιονγιάνγκ
Οξύτατη κριτική απέναντι στον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump άσκησαν σήμερα (15/11) τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι του αξίζει θανατική ποινή για την προσβολή κατά του ηγέτη της χώρας, Kim Jong Un.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της εφημερίδας του κυβερνώντος κόμματος, Rodong Sinmun, αποκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο «φρικτό εγκληματία» για το γεγονός ότι προέτρεψε τις πέντε ασιατικές χώρες που επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα να μεγιστοποιήσουν τις πιέσεις στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να σταματήσει το αναπτυσσόμενο πυρηνικό της πρόγραμμα.
Παράλληλα, χαρακτηρίζει τον Trump ως «δειλό» επειδή ακύρωσε την επίσκεψή του στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη η οποία βρίσκεται στα σύνολο μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.
«Το χειρότερο έγκλημα για το οποίο δε μπορεί ποτέ να συγχωρεθεί είναι ότι τόλμησε να βλάψει κακόβουλα την αξιοπρέπεια της ανώτατης ηγεσίας», ανέφερε το δημοσίευμα, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «πρέπει να γνωρίζει ότι είναι απλώς ένας φρικτός εγκληματίας ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο από τον κορεατικό λαό».
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος είχει κοροϊδέψει μέσω του λογαριασμού του στο twitter τον βορειοκορεάτη ηγέτη, αποκαλόντας τον «κοντό και χοντρό».
Παράλληλα, το άρθρο της Rodong επιτέθηκε στον Trump για το γεγονός ότι δεν επισκέφθηκε στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο, ένα μέρος το οποίο αποτελεί παραδοσιακά στάση των ανώτερων αμερικανών αξιωματούχων οι οποίοι επισκέπτονται τη Νότια Κορέα.
Τα παραπάνω γεγονότα λαμβάνουν χώρα την ώρρα που η Κίνα, ανακοίνωσε ότι θα στείλει μέσα στις επόμενες ημέρες ειδικό απεσταλμένο στη Βόρεια Κορέα, προκειμένου να συζητήσει με την Πιονγιάνγκ το πρόσφατο συνέδριο του κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Υπενθυμίζουμε ότι αμερικανός πρόεδρος έχει ζητήσει επανειλλημένα από τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, να χρησιμοποιήσει την επιρροή της χώρας του στη Βόρεια Κορέα, προειδοποιώντας παράλληλα ότι «ο χρόνος τελειώνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης