Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Οι συνομιλίες για το Κυπριακό που ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια ολοκληρώθηκαν

Τουρκία: Οι συνομιλίες για το Κυπριακό που ξεκίνησαν πριν από 10 χρόνια ολοκληρώθηκαν
Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει πλέον να πάψει να συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί, στηριζόμενη στην μη ουδέτερη στάση της ΕΕ
«Οι συνομιλίες, που ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα χρόνια, κατά την περίοδο των ηγεσιών των Δημήτρη Χριστόφια και Mehmet Ali Talat πλέον ολοκληρώθηκαν», όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος υπουργός για θέματα Κύπρου, Racep Akdghan.
Η δήλωση έγινε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, μετά την στρατιωτική παρέλαση για τα 34 χρόνια από την ανακήρυξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ)», η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία.
Ο Racep Akdghan υποστήριξε ότι η τουρκική πλευρά υποστήριξε τα σχέδια λύσης του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον ίδιον, οι διασκέψεις της Ελβετίας απέτυχαν, «εξαιτίας της μη ρεαλιστικής και ασυμβίβαστης στάσης-στρατηγικής της ελληνοκυπριακής πλευράς και της Αθήνας».
Με αυτό τον τρόπο, είπε, ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες που ξεκίνησαν το 2008.
«Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει πλέον να πάψει να συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί, στηριζόμενη στην μη ουδέτερη στάση της Ε.Ε.», πρόσθεσε.
Ο κ. Akdghan, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι η ίδρυση της «ΤΔΒΚ» εγγυάται την ειρηνική συμβίωση των Τουρκοκύπριων με τους Ελληνοκυπρίους.
Σε αυτό το σημείο, ο κ. Akdghan αναφέρθηκε στην σημασία της αρχής της πολιτικής ισότητας: «Η ΤΔΒΚ είναι ένα από τα ιδρυτικά και ισότιμα στοιχεία του νησιού», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης