Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Η ΕΕ και η Βρετανία αναγωνρίζουν την ανάγκη να υπάρξει μεταβατική συμφωνία για το Brexit

Carney (BoE): Η ΕΕ και η Βρετανία αναγωνρίζουν την ανάγκη να υπάρξει μεταβατική συμφωνία για το Brexit
Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας τόνισε ότι η BoE θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία της χώρας κατά τη διάρκεια της μετάβασης
Τη θέση ότι τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζουν τη σημασία του να υπάρξει μία μεταβατική συμφωνία για το Brexit διατύπωσε σήμερα (16/11) ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mark Carney, προσθέτοντας εν συνεχεία την μετέπειτα ανάγκη για μία καλή συμφωνία σε ότι αφορά το εμπόριο και τις επενδύσεις.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Carney σε συνέντευξή του στην ITV «η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι επιχειρήσεις, οι κάτοικοι όλης της χώρας και οι ευρωπαίοι πολίτες αναγνωρίζουν ότι είναι προς το συμφέρον όλων να υπάρξει τουλάχιστον μία μεταβατική περίοδο στη νέα σχέση μεταξύ των δύο πλευρών», προσθέτοντας εν συνεχεία την ανάγκη «μίας ολοκληρωμένης και ανοιχτής εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ κατά το τέλος της μεταβατικής περιόδου».
Ο Carney έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι μία μεταβατική συμφωνία θα βοηθήσει στην ομαλή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και θα μειώσει τον κίνδυνο ενός σοκ όταν η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως εγκαταλείψει το μπλοκ τον Μάρτιο του 2019.
Η αργή πρόοδος στις συνομιλίες με την ΕΕ έχει αναστατώσει πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες προειδοποιούν ότι εάν δεν συμφωνηθεί σύντομα μία μεταβατική περίδος, ορισμένες ενδέχεται να ξεκινήσουν να ενεργοποιούν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit, στα οποία μπορεί να περιλαμβάνεται και η αποχώρησή τους από τη Βρετανία.
Ο επικεφαλής της Bank of England τόνισε ότι η Τράπεζα «θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία κατά τη διάρκεια της μετάβασης, ανεξάρτητα από το είδος της συμφωνίας, είτε δεν υπάρξει συμφωνία, είτε υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός τους μήνα, η ΒοΕ αύξησε τα επιτόκιά της για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, λέγοντας ότι αναμένει η πρόσφατη πτώση της ανεργίας να προσθέσει σύντομα επιπλέον πιέσεις στον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης