Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης στο ταμπλό για τον επενδυτή Kyle Bass - Σε χαμηλό 16 μηνών οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές

Εφιάλτης στο ταμπλό για τον επενδυτή Kyle Bass - Σε χαμηλό 16 μηνών οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται στο 25% της λογιστικής τους αξίας
Μόλις χθες (15/11)ο ιδρυτής και CEO της Hayman Capital Management, Kyle Bass σε δηλώσεις του στο CNBC προχώρησε σε εκτενή ανάλυση για την πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Ο hedge fund manager εκτιμά ότι θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2018, τις οποίες θα κερδίσει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Όταν αυτό συμβεί, θα υπάρξει μια τεράστια μετακίνηση των επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Μεγάλα ποσά θα εισρεύσουν, καθώς οι επενδυτές θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία, υπό τη νέα κυβέρνηση.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους 15 δισ. ευρώ, εφόσον εκλεγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επίσης θα καταγραφεί άλμα στις μετοχές και την αγορά ομολόγων μετά τις εκλογές».
Ωστόσο σήμερα δεν ήταν μια καλή ημέρα για τον hedge fund manager, ο οποίος έχει επενδύσεις σε μετοχές των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες διαπραγματεύονται στο 25% της λογιστικής τους αξίας, καθώς νέα μεγάλη τραπεζική πτώση έως -10% σημειώθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο το οποίο σε καθημερινή βάση απαξιώνεται υπό το βάρος της αβεβαιότητας των stress tests...





www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης