Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brainard (Fed): Οι τράπεζες και οι fintech πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία των πελατών τους

Brainard (Fed): Οι τράπεζες και οι fintech πρέπει να διασφαλίσουν την προστασία των πελατών τους
Η Fed διαθέτει ευρεία εξουσία για την εποπτεία του τραπεζικού κλάδου και η Brainard είπε, ότι η τεχνολογία έχει δώσει περισσότερες οικονομικές επιλογές στους πελάτες
Οι παραδοσιακές τράπεζες πρέπει να απαιτήσουν από τις ψηφιακές να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα και τα συμφέροντα των καταναλωτών, δήλωσε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 η αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed, Federal Reserve), Lael Brainard.
"Οι τράπεζες έχουν μεγάλη επιρροή", δήλωσε η Brainard για τη σχέση μεταξύ των συμβατικών τραπεζών και των online fintech.
Οι τράπεζες πληρώνουν συχνά εταιρείες για τις πληροφορίες που συγκεντρώνουν για τους δανειολήπτες.
Για το λόγο αυτό, δήλωσε η Brainard, οι τράπεζες μπορούν να θέσουν υψηλά πρότυπα στην προστασία των καταναλωτών και στα προσωπικά δεδομένα.
"Οι τράπεζες έχουν συμφέρον να διασφαλίσουν ότι οι πωλητές τους και οι τρίτοι παροχείς υπηρεσιών ενεργούν όπως πρέπει, ότι οι καταναλωτές προστατεύονται και αντιμετωπίζονται με δίκαιο τρόπο και ότι η φήμη των τραπεζών δεν εκτίθεται σε περιττό κίνδυνο", ανέφερε σε συνέδριο για τις fintech στο Πανεπιστήμιο του Michigan.
Η Fed διαθέτει ευρεία εξουσία για την εποπτεία του τραπεζικού κλάδου και η Brainard είπε, ότι η τεχνολογία έχει δώσει περισσότερες οικονομικές επιλογές στους πελάτες.
Οι τράπεζες πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών είναι ασφαλισμένα, είπε η Brainard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης