Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Έχουμε πραγματοποιήσει συμβιβασμούς στις συνομιλίες με την ΕΕ για το Brexit

Davis (Βρετανία): Έχουμε πραγματοποιήσει συμβιβασμούς στις συνομιλίες με την ΕΕ για το Brexit
Ο αρμόδιος βρετανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει κάνει παραχωρήσεις σχετικά με τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ, μεταξύ άλλων
Τη θέση ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει πραγματοποιήσει ορισμένους συμβιβασμούς τους οποίους «δεν πήρα πάντα πίσω» στις συνομιλίες με την ΕΕ για το Brexit, διατύπωσε σήμερα (17/11) ο αρμόδιος βρετανός υπουργός David Davis, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του BBC.
Συγκεκριμένα, ο Davis τόνισε ότι πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιθυμούν να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις επειδή βλέπουν ότι είναι πολύ σημαντικό για τις οικονομίες τους, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «πρόκειται για μία απόφαση 27 χωρών».
Η πλευρά των Βρυξελλών ισχυρίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις δε μπορούν να προχωρήσουν στο κομμάτι του εμπορίου εάν δεν επιλυθούν τα ερωτήματα σχετικά με το βρετανικό νομοσχέδιο που θα αφορά τα δικαιώματα των πολιτών και το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας.
Αναφορικά με το παραπάνω ζήτημα, ο βρετανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα έχει κάνει παραχωρήσεις σχετικά με το δικαίωμα των πολιτών της ΕΕ να ψηφίζουν στις τοπικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Βερολίνο την Πέμπτη (16/11) ο Davis προειδοποίησε την ΕΕ ότι δεν πρέπει «να θέσει την πολιτική πάνω από την ευημερία» στις σχέσεις της με τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα του για μία συμφωνία «η οποία θα επιτρέπει περισσότερο ελεύθερο εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών».
Εν συνεχεία, χαρακτήρισε ως «εξαιρετικά απίθανο» το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία, ενώ κληθείς να σχολιάσει τα σχόλια ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας φαίνεται να βρίσκεται σε ένα χάος, ο Davis απάντησε ότι «ένα από τα ζητήματα της σύγχρονης πολιτικής είναι ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν περιόδους αναταραχής», προσθέτοντας παράλληλα ότι «αυτή είναι μία περίοδος αναταραχών, η οποία θα περάσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης