Τελευταία Νέα
Διεθνή

Verhofstadt (ΕΕ): Χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Verhofstadt (ΕΕ): Χρειάζεται να υπάρχει εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μόλις ξεπεραστούν τα πρώτα εμπόδια, «τα πράγματα θα προχωρήσουνε ταχύτερα»
Την ανάγκη για ύπαρξη εμπιστοσύνης από τις εμπλεκόμενες πλευρές στις διαπραγματεύσεις του Brexit εξέφρασε ο ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, τονίζοντας πως μόνο έτσι οι συνομιλίες θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.
Συγκεκριμένα, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στην Handelsblatt, ο Verhofstadt δήλωσε ότι «μας λείπει η απαραίτητη εμπιστοσύνη στους βρετανούς ώστε να μιλήσουμε για το μέλλον, επειδή δεν έχουν δείξει ακόμα την προθυμία τους να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους από το παρελθόν».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές» διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «μπορούμε ήδη να μιλήσουμε για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών, αν και οι λεπτομέρειες της αποχώρησης δεν έχουν γίνει ακόμα σαφείς».
«Οφείλουμε να δούμε πρώτα την πρόοδο και να αποκτήσουμε την αίσθηση ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση», υπογράμμισε ο ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την μελλοντική πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Νομίζω ότι μόλις περάσουμε τα πρώτα εμπόδια και οικοδομήσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης, τα πράγματα θα προχωρήσουνε ταχύτερα», κατέληξε ο Verhofstadt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης