Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +1,04% και τα 62 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +1,04% και τα 62 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Παρά την ισχυρή του άνοδο, ο μαύρος χρυσός βρίσκεται ακόμα καθ'οδόν ώστε να καταγράψει την πρώτη του εβδομαδιαία απώλεια μετά από 1,5 μήνα
Σημαντική άνοδο καταγράφει τις τελευταίες ώρες το πετρέλαιο, μετά την πτώση που σημείωσε ο μαύρος χρυσός τις προηγούμενες ημέρες, με το συναίσθημα της ενεργειακής αγοράς να ανακάμπτει έπειτα από τον προβληματισμό που έφερε η νέα άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τη 1:50 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,52% στα 55,98 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, ο μαύρος χρυσός βρίσκεται ακόμα καθ'οδόν ώστε να καταγράψει την πρώτη του εβδομαδιαία απώλεια μετά από ενάμισι μήνα, με το Brent να έχει απωλέσει το -2,6% της τιμής του από την προηγούμενη εβδομάδα.
Καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη του πετρελαίου διαδραματίζει η σημαντική πτώση του αμερικανικού δολαρίου, το οποία έχει υποχωρήσει σε χαμηλά ενάμισι μήνα, λόγω αμφιβολιών για την εφαρμογή των φορολικών μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η προσπάθεια του ΟΠΕΚ για περιορισμό της παραγωγής φαίνεται ότι παρέχει ακόμα στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού, διατηρώντας τον σταθερά πάνω από τη ζώνη των 60 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης