Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Λιβάνου: Ορισμένα κράτη προσπαθούν να απομακρύνουν την ηγεσία της χώρας

ΥΠΕΞ Λιβάνου: Ορισμένα κράτη προσπαθούν να απομακρύνουν την ηγεσία της χώρας
Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Gebran Bassil, αναφέρθηκε σε μία «εκστρατεία εκφοβισμού» της χώρας η οποία έχει ξεκινήσει
Τη θέση ότι ορισμένες χώρες προσπαθούν να απομακρύνουν την ηγεσία του Λιβάνου διατύπωσε σήμερα (17/11) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Gebran Bassil, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov.
Ειδικότερα, ο Bassil αναφέρθηκε στην εκστρατεία κατά του Λιβάνου η οποία λαμβάνει χώρα στη Μέση Ανατολή, με στόχο τον «εκφοβισμό» της χώρας και τον εξαναγκασμό της να εγκαταλείψει τα κοινά σχέδια που έχει με τη Ρωσία στον τομέα του φυσικού αερίου.
«Ορισμένες χώρες προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάποιες δυνάμεις ώστε να απομακρύνουν τον αρχηγό του Λιβάνου», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογό του.
Παράλληλα, διακηρύσσοντας ότι έχει ξεκινήσει μία «εκστρατεία εκφοβισμού του Λιβάνου», ο Bassil εξέφρασε την ελπίδα του ότι η Μόσχα θα εντείνει τις προσπάθειές της με σκοπό την «εξισορρόπηση των δυνάμεων» στην περιοχή.
«Η ρωσική πλευρά ανέκαθεν διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των εξελισσόμενων συγκρούσεων», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση των δύο πλευρών έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την είδηση ότι ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Saad Hariri, θα μεταβεί αύριο Σάββατο (18/11) στο Παρίσι προκειμένου να συναντηθεί με τον γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης