Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά χαμηλότερα η Wall Street, μετά από αποτελέσματα και macro - Το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση

Οριακά χαμηλότερα η Wall Street, μετά από αποτελέσματα και macro - Το «βλέμμα» στη φορολογική μεταρρύθμιση
Πριν τα Χριστούγεννα θα σταλεί το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση στον Trump, δήλωσε ο Steven Mnuchin
Με οριακές απώλειες άνοιξε σήμερα (17/11/2017) η Wall Street, στον απόηχο ορισμένων εταιρικών αποτελεσμάτων και στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στις εξελίξεις γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,34%, στις 23.379,70 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,17% και κινείτο στις 2.581,18 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,01% χαμηλότερα, στις 6.792,66 μονάδες.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, δήλωσε στο CNBC πως αναμένει ότι το ρεπουμπλικανικό νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση θα σταλεί στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, πριν τα Χριστούγεννα.
Τα σχόλια του Mnuchin ήρθαν μία ημέρα αφότου η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε το νομοσχέδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20% από το τρέχον 35%.
Τώρα, τα «βλέμματα» στρέφονται στη Γερουσία, η οποία θα κληθεί να ψηφίσει τη δική της πρόταση για τη φορολογική μεταρρύθμιση. 



Οι προσδοκίες για μια αναμόρφωση του φορολογικού κώδικα έχουν βοηθήσει τις αμερικανικές μετοχές να καταρρίψουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο το 2017, με τον S&P 500 να καταγράφει κέρδη άνω του 15% μέχρι στιγμής φέτος.
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες η αγορά έχει δεχτεί πιέσεις, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά, εν μέσω των φόβων ότι η φορολογική μεταρρύθμιση δεν θα επιτευχθεί πριν το τέλος του έτους, αλλά και λόγω των ανησυχιών για ορισμένες βασικές διαφορές μεταξύ των προτάσεων των δύο σωμάτων του Κογκρέσου.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, εκρηκτική άνοδο 13,7% κατέγραψαν οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο 2017, ανερχόμενες στα 1,29 εκατ., έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 1,2 εκατ., ενώ αναθεωρήθηκαν τα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο, με τις ενάρξεις κατασκευής κατοικιών να φθάνουν στα 1,135 εκατ.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 2,7%, καθώς η εταιρεία παρουσίασε δύο νέα οχήματα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, ανοδικά κινούνται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το συναίσθημα της ενεργειακής αγοράς να ανακάμπτει έπειτα από τον προβληματισμό που έφερε η νέα άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 1,5%, στα 56 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1% υψηλότερα, στα 62 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης