Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Draghi υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν επηρεάζει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

Ο Draghi υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν επηρεάζει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Δεν διακρίνουμε πολλά στοιχεία που να δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν βοηθά σήμερα τον πληθωρισμό στη Ευρωζώνη, τουλάχιστον στο βαθμό που μπορούμε να το εκτιμήσουμε
Το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν επιβραδύνει την αύξηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Mario Draghi την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.
Προηγήθηκε συζήτηση μεταξύ των οικονομολόγων, σχετικά με το κατά πόσο οι κολοσσοί του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η Amazon, είχαν αντίκτυπο στον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Παρασκευή είπε ότι "οι διαρθρωτικές αλλαγές εξαιτίας της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης, έχουν κάνει πιο δύσκολο για τις κεντρικές τράπεζες να τονώσουν τον εγχώριο πληθωρισμό".
Όμως ο κεντρικός τραπεζίτης απέρριψε αυτό το επιχείρημα ως λόγο.
"Δεν διακρίνουμε πολλά στοιχεία που να δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν βοηθά σήμερα τον πληθωρισμό στη Ευρωζώνη, τουλάχιστον στο βαθμό που μπορούμε να το εκτιμήσουμε.
Το ίδιο ισχύει και για την« παγκόσμια χαλάρωση».
Στην πραγματικότητα, καθώς η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει, το παραγωγικό κενό εκτός ΕΕ κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με το κενό παραγωγής της Ευρωζώνης", δήλωσε ο Draghi.
Τα στοιχεία της Πέμπτης επιβεβαίωσαν ότι ο πληθωρισμός, εξαιρουμένης της ενέργειας και των τροφίμων, έφτασε το 1,1%
Ο στόχος της ΕΚΤ είναι να τον ωθήσει πιο κοντά στο 2%.
Στην ομιλία του, ο Draghi δήλωσε ότι η ΕΚΤ πρέπει να δείξει "υπομονή και επιμονή" για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% της τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης