Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι Β. Κορέα κατασκευάζει υποβρύχιο με εκτοξευτήρες βαλλιστικών πυραύλων

Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι Β. Κορέα κατασκευάζει υποβρύχιο με εκτοξευτήρες βαλλιστικών πυραύλων
Σε επιφυλακή ΗΠΑ και Νότια Κορέα
Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση των δορυφορικών εικόνων από τα ναυπηγεία Sinpo της Βόρειας Κορέας, φαίνεται ότι η Πιονγκγιάνγκ προχώρα με ένα "επιθετικό χρονοδιάγραμμα" προκειμένου για να κατασκευάσει το πρώτο της επιχειρησιακό υποβρύχιο το οποίο θα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων.
Η συνεχιζόμενη μετακίνηση εξαρτημάτων προς και από τα ναυπηγεία αποδεικνύει το πρόγραμμα της Βόρειας Κορεάς τονίζουν στρατηγικοί αναλυτές.
Οι φωτογραφίες δείχνουν την κατασκευή ενός νέου υποβρυχίου, πιθανώς το υποβρύχιο που θα μπορεί να εκοτξεύει βαλλιστικούς πυραύλους το  SINPO-C (SSB).



Επιπλέον φωτογραφίες δείχνουν δύο μεγαλύτερα κυκλικά αντικείμενα που μπορεί να είναι τμήματα του κύτους πίεσης του υποβρυχίου.
"Η διάμετρος του πρώτου αντικειμένου ήταν περίπου 7,1 μέτρα, ενώ η διάμετρος του δεύτερου ξεκινάει σε περίπου 7,1 μέτρα και μειώνεται στα 6,1 μέτρα περίπου.
Το μεγαλύτερο αντικείμενο έχει αυτό που φαίνεται να είναι δύο εσωτερικά εγκάρσια μέλη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξουν καταστρώματα ή εσωτερικό εξοπλισμό.



Σύμφωνα με στρατηγικούς αναλυτες αυτό σημαίνει ότι η Βόρεια Κορεά έχει θέσει ως προτεραιότητα την κατασκευή ενός υποβρυχίου το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους, κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα και τα πολεμικά σενάρια των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας για να αντιμετωπίσουν την Πιονγκγιανγκ.



Ξεχωριστά, στη δοκιμαστική βάση, οι εικόνες δείχνουν ένα αντικείμενο ορατό στην κορυφή του πύργου του υποβρυχίου που φαίνεται να είναι εκτοξευτήρας πυραύλων.
Παρόλο που δεν υπάρχει πρόσθετη δραστηριότητα στην περιοχή, ο εκτοξευτήρας πυραύλων παραμένει στη θέση του.
Συνεπώς, η συνεχιζόμενη παρουσία αυτού του αντικειμένου υποδηλώνει συνεχείς δοκιμές.




Και παρόλο που οι εικόνες υποδεικνύουν ένα συνεχή πειραματισμό με ένα μηχανισμό εκτόξευσης πυραύλων από υποβρύχιο, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την έκθεση, δεν παρατηρήθηκε δραστηριότητα που να υποδηλώνει προετοιμασία για νέα δοκιμαστική εκτίξευση πυραύλου αυτή τη φορά από υποβρύχιο.
Τον περασμένο μήνα, το περιοδικό Diplomat ανέφερε ότι μια κυβερνητική πηγή των Η.Π.Α. ανέφερε ότι η στρατιωτική υπηρεσία των Η.Π.Α. είχε εντοπίσει ένα νέο πετρελαιοκίνητο υποβρύχιο υπό κατασκευή στα ναυπηγεία Sinpo και το ονόμασε Sinpo-C.
Ένα άλλο άρθρο στο The Diplomat τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι μια πηγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ δήλωνε ότι η Βόρεια Κορέα είχε δοκιμάσει μια νέα μηχανή στερεού καυσίμου κάποια στιγμή μεταξύ 15 Οκτωβρίου και 21 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης