Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Παράταση έως αύριο (19/11) στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της Τζαμάικα - Ανήσυχη η Merkel

Spiegel: Παράταση έως αύριο (19/11) στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό της Τζαμάικα - Ανήσυχη η Merkel
Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή (17/11)
Έως και αύριο Κυριακή (19/11) έλαβαν παράταση οι διερευνητικές συνομιλίες στη Γερμανία μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας της λεγόμενης Τζαμάικα.
Όπως αναφέρει το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν αποδειχθεί δύσκολες με τη γερμανίδα καγκελάριο να εμφανίζεται ανήσυχη ως προς το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων το οποίο σκοντάφτει συχνά στις διαφωνίες των κομμάτων.
Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι διαπραγματεύσεις θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί ως την Παρασκευή (17/11) ωστόσο χρειάστηκε η παράταση τους  μέχρι το βράδυ της Κυριακής (19/11).
Χθες (18/11) οι αντιπροσωπείες των κομμάτων συμπλήρωσαν πάνω από επτά ώρες συνομιλιών, σε μια προσπάθεια να υπερβούν τα εμπόδια, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν κυρίως το μεταναστευτικό, τα δημοσιονομικά, την πολιτική για το κλίμα και την ενέργεια.
Σε αυτό το πλαίσιο η καγκελάριος Merkelείχε κατ' ιδίαν συναντήσεις πρώτα με τους δύο επικεφαλής των Πρασίνων, την KatrinGöring-Eckardt και τον Cem Ozdemir και κατόπιν με τον αρχηγό του FDP Cristian Lidner, χωρίς τον Χριστιανοκοινωνιστή εταίρο της HoorstZeehofer, ο οποίος φέρεται να προκαλεί τα σημαντικότερα προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης